PRESSET: José Mourinho og Chelsea har fått en usedvanlig svak start på sesongen. I kveld har de sjansen til å rette opp noe av inntrykket. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
PRESSET: José Mourinho og Chelsea har fått en usedvanlig svak start på sesongen. I kveld har de sjansen til å rette opp noe av inntrykket. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB ScanpixVis mer

Mourinho flirer av krisesnakket: - Hvorfor skal jeg være i trøbbel?

Grusom sesongstart.

(Dagbladet): José Mourinhos Chelsea har hatt en grusom start på sesongen, og står med bare fire poeng etter de fem første kampene i Premier League.

I kveld får imidlertid de engelske mestrene sjansen til å spille på seg litt selvtillit når israelske Maccabi Tel Aviv kommer til London i Champions League.

Mourinho har vært svært misfornøyd med flere enkeltspilleres innsats så langt denne sesongen. Nå lover han å sette noen av stjernene sine på benken i kveld.

- Må forsøke en annen dynamikk Daily Mail spekulerer i at stjerner som Diego Costa, Nemanja Matic og John Terry kan vrakes i kveld.

- Jeg kommer til å gjøre noen endringer fordi jeg må forsøke en annen dynamikk. Jeg må gi sjansen til folk som ikke har spilt. Jeg vet alt om konsekvensene. Hvis jeg gjør endringer er det fordi jeg ønsker å gi noen andre muligheten, sier han.

- Jeg har en tropp jeg stoler på. Overgangsvinduet er stengt, så vi kan ikke erstatte spillerne vi ikke stoler på. Jeg liker troppen min og jeg stoler på den. Jeg har ikke ti spillere, jeg må ikke la de samme ti eller elleve spille, jeg kan gjøre endringer, sier han.

- Jeg er engelsk mester Etter den svake sesonginnledningen spekuleres det allerede i om Mourinho sitter utrygt i Chelsea-stolen, men det hevder portugiseren å ta med knusende ro.

- Jeg er engelsk mester, hvorfor skal jeg være i trøbbel? spør han retorisk.

- Nå er det en ny turnering, vi har null poeng og det er viktig å starte godt hjemme. For noen år siden tapte vi den første hjemmekampen, og i fjor spilte vi uavgjort, så hvis vi vinner er vi i en bedre posisjon, fortsetter han.

Til UEFA sier Mourinho at han innrømmer at det er rart å ikke vinne.

- Én ting er fundamentalt viktig i fotballen, nemlig selvtillit. Spesielt for folk som er vant til å vinne hele tiden. Det er en rar følelse å ikke vinne. Noen har mer erfaring med det enn andre, og noen takler dårlige perioder bedre enn andre, sier Chelsea-manageren.

Respekterer Tel Aviv Mourinho sier videre at han har gjort hjemmeleksa før møtet med kveldens israelske motstander.

- Jeg respekterer Maccabi Tel Aviv. Jeg har sett dem flere ganger, og jeg kjenner til hvordan de spiller. Dessuten har jeg fått informasjon om at de i det siste har endret sin taktiske plan. De kommer antakelig til å spille med en fembackslinje mot oss, sier han.

Chelsea spiller i Champions League-gruppe G. I tillegg til Maccabi Tel Aviv skal de møte Porto og Dinamo Kiev i gruppespillet.

• Chelsea - Maccabi Tel Aviv sendes på Viasat Motor klokka 20.45 i kveld.