Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho forsvarer spanske supportere

Mener apelyder var et unntak.

(Dagbladet.no): Spanske fans har fått på pukkelen etter landskampen mot England. Rasisme på tribunene har igjen blitt et tema etter «apelydene» som supporterne lagde hver gang Ashley Cole og Shaun Wright-Phillips hadde ballen, og Chelsea-manager Mourinho hørte dette selv fra sin plass på VIP-tribunen.

Likevel velger han å forsvare spanske fans.

- Jeg jobbet i Spania i fire år, og dette kom som en stor overraskelse på meg. Spania er ikke et rasistisk land, og jeg føler de har bedt nok om unnskyldning nå, uttaler Mourinho ifølge Sportinglife.

Anklager unge fans

Han mener de lave billettprisene til kampen kan være noe av årsaken, siden unge supportere som ellers ikke ville hatt råd til å se kampen befant seg på tribunen.

- Noen ganger gjør unger dumme ting, og deretter går de hjem for å tenke på det. Mange fedre har en jobb å gjøre når de får høre hva ungene deres har gjort, mener han.

Det spanske fotballforbundet har sendt en formell unnskyldning til FA for det som skjedde i landskampen, og for lignende episoder i U21-kampen dagen før.

- Jeg gleder meg til å se hva som skjer i neste kamp i Spania. Man må jo tro at de kan endre denne idiotiske holdningen.

I riktig retning

Samtidig som manageren altså fordømmer de rasistiske tilropene, mener han det skjer mye positivt i fotballverdenens kamp mot rasisme.

- I øyeblikket går sport, og spesielt fotballen, i riktig retning. Det vi har her i England, med antirasistiske meldinger på skjorter og på boards, er glimrende. Over hele verden ser man det samme.

- Sånn sett går samfunnet i riktig retning. Men man kan likevel ikke reservere seg mot at rasisme av og til forekommer i fotballen og i samfunnet generelt, avslutter han.

  • Joe Cole, Alexei Smertin og Robert Huth sliter med skader, og rekker ikke oppgjøret mot Bolton.
FORSVARER SUPPORTERNE: Jose Mourinho tror ikke rasisme på tribunene er et stort problem i Spania.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media