Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho forundret over Pogba-uttalelser

Paul Pogba redd for å bli straffet om han sier sannheten.

SLÅR FORHOLDET SPREKKER? José Mourinho skal ikke være fornøyd med at Paul Pogba sår tvil om forholdet deres i engelsk presse. Foto: Magi Haroun/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SLÅR FORHOLDET SPREKKER? José Mourinho skal ikke være fornøyd med at Paul Pogba sår tvil om forholdet deres i engelsk presse. Foto: Magi Haroun/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er The Telegraph som i skriver at José Mourinho skal være forundret over at Paul Pogba skal ha antydet at ikke alt er står bra til mellom duoen.

Avisa skriver at Mourinho vet han kan være provoserende med spillerne sine til tider, for å få fram en reaksjon, men portugiseren forventer at spillerne tar det opp med ham ansikt til ansikt dersom de har noe på hjertet.

Det er Paul Pogbas uttalelser rett etter kampen mot Leicester på Old Trafford som skal ha skapt forundring i United-leiren.

- Det er ting, og det er ting jeg ikke kan si, ellers vil jeg bli straffet, uttalte Pogba blant annet til engelsk presse, etter spørsmål om han følte seg «glad og komfortabel» i United.

En snau time etterpå skrev han følgende i sosiale medier:

«Jeg vil alltid yte mitt beste for fansen og mine lagkamerater uansett hva som skjer.»

Pogba kunne lagt ballen død da han snakket med pressen, men i stedet kastet han mer bensin på det berømte bålet. Det er mange som er overrasket over dette.

- Jeg er overrasket over det Pogba sa, fordi det er ganske modig, jeg mener det viser selvtillit. Han har blitt fortalt at han er en viktig del av klubben på banen og en kommersiell suksess, og han går langt i å si hva han ønsker, sier The Telegraphs Sam Wallace til Sky Sports.

- Jeg tror ikke det er noen sjanse for at en spiller ville sagt det under Fergie (Alex Ferguson journ.anm.) fordi du ville vært ferdig, sier han videre.

Rykter

Uttalelsene kommer i kjølvannet av rykter som oppsto i sommer om at Pogba ikke er fornøyd med José Mourinho og tingenes tilstand i klubben. Samtidig har Barcelona kommet på banen og vist interesse for juvelen.

Det kom blant annet rapporter om at Pogbas agent Mino Raiola skal ha reist til Manchester for å tvinge gjennom en overgang for midtbanespilleren før det engelske overgangsvinduet stengte.

For ifølge Sky Sports avslo Manchester United et tilbud på franskmannen fra katalanerne, som skal ha tilbydd 45 millioner pund i tillegg til spillerne Yerry Mina og André Gomes for ei snau uke siden. Det har ikke blitt bekreftet.

Spanske Marca skrev også at Pogba ønsker å forlate klubben, men at José Mourinho har gitt både ham og agent Raiola klar beskjed om at framtida hans er på Old Trafford.

Avisa hevder på sin side at Pogba ønsker å dra tilbake til Juventus, men at han ikke ønsker å tvinge gjennom en overgang.

Overgangsvinduet i Spania og Italia er fortsatt åpent, noe som betyr at Pogba i teorien kan bli solgt i august.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Uttalelser

Mourinho har ved flere tilfeller stilt spørsmål ved Pogbas mentalitet. Franskmannen ble blant annet vraket i Champions League-kampen mot Sevilla forrige sesong.

Pogba gikk helt til topps i VM med Frankrike, og Mourinho benyttet også da muligheten til å snakke om det Pogba leverer på klubblaget.

I et intervju med ESPN forklarte portugiseren hvorfor han mener det er mer naturlig for Pogba å markere seg i fotball-VM enn i Premier League.

- Jeg tror VM er det beste stedet å gjøre sitt aller beste på for en spiller som ham. Hvorfor? Fordi det er lukket i en måned, der han bare tenker på fotball. Han er med laget på treningsfeltet, totalt isolert fra verden utenfor. De fokuserer bare på fotball, og spillets dimensjoner kan bare være motiverende, uttalte Mourinho og la til:

- I en sesong kan du ha en stor kamp, så en mindre kamp, og så en enda mindre en. Da kan du miste fokuset og konsentrasjonen. Og så kommer en storkamp igjen.

Pogba uttalte følgende om temaet:

- Jeg er den samme Paul Pogba (som i VM journ.anm.). Det er et annerledes lag selvfølgelig. Men jeg elsker fotball og gjør mitt beste. Når du er komfortabel, når folk stoler på alle, når du har gode tanker, vil det bli lettere. Hvis du ikke gleder deg over det du gjør, er det ikke vits å gjøre det, ikke sant? Det er verdt å gjøre det fordi du elsker det.

Etter kampen mot Leicester, der Pogba blant annet scoret på et straffespark, ble han hyllet av Mourinho.

Det er ventet at Mourinho vil snakke om den betente saken på pressekonferansen før kampen mot Brighton på søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!