Jose Mourinho kommer med et lite stikk til Liverpool før søndagens storkamp. Foto: REUTERS/Hannah McKay/File Photo
Jose Mourinho kommer med et lite stikk til Liverpool før søndagens storkamp. Foto: REUTERS/Hannah McKay/File PhotoVis mer

Jose Mourinho med Liverpool-stikk

Mourinho fyrer opp før hatkampen: - De har vunnet ingenting

Klart for storkamp mellom Liverpool og Manchester United.

Søndag møtes Englands to største og mest tradisjonsrike klubber til dyst. Historisk sett blir det ikke større enn Liverpool mot Manchester United, og de to gigantene har henholdsvis 18 og 20 ligatitler på samvittigheten.

Spenningen er som alltid stor før oppgjøret, men ser man på tabellen skulle man ikke tro at det var to storklubber som barker sammen. Selv om historien forteller om to seiersmaskiner, er styrkeforholdet et helt annet før denne kampen.

Liverpool kan innta tabelltopp med seier og er hele 16 poeng foran rivalen fra Manchester. De scorer også langt flere mål, og har sluppet inn 20 mål mindre Jose Mourinhos menn.

Det hindrer imidlertid ikke portugiseren fra å ha troen på seier søndag.

Positiv statistikk

- Liverpool er en plass jeg har hatt vanskelige stunder, men også gode øyeblikk og fantastiske seire. Jeg liker å dra dit og jeg liker følelsen de store kampene gir meg, forteller han til Sky Sports.

Manageren nevner at Newcastles hjemmebane St. James' Park er den eneste plassen han ikke har vunnet i tiden som manager i Premier League.

Gjennom en lang karriere har Mourinho møtt Liverpool 27 ganger, og står med 12 seire, ni uavgjort og seks tap. Forrige gang Mourinho tapte mot Liverpool var som Chelsea-manager for 10 år siden.

Stikk til Liverpool

Under intervjuet med TV-kanalen fikk manageren også spørsmål om dette er den beste utgaven av Liverpool han har møtt.

Jürgen Klopps menn ser ut til å kunne bli en reell utfordrer til ligagullet i år, og i fjorårets utgave av Champions League kjempet de seg hele veien til finalen, hvor det ble tap for Real Madrid.

Og akkurat det bruker Mourinho imot dem når han skal måle de opp mot tidligere utgaver.

- Jeg har møtt et Liverpool-lag som var europeisk mester. Jeg vet ikke hvilket som er best, men det jeg vet er at det andre ble europeisk mester, mens dette laget har vunnet ingenting, sier han.

- Så jeg må respektere det laget som klarte det og jeg må respektere ambisjonene til laget som ikke klarte det. Til sjuende og sist handler det om respekt, mener Mourinho.