Mourinho ga Makelélé «jukselapp»

Og dermed snudde Chelsea til seier.

(Dagbladet.no): Everton - Chelsea 2-3: Chelsea lå under 1-2 mot Everton, og så ut til å gå på sitt tredje serietap i år. Men en lapp med ukjent tekst til Claude Makelélé, pluss to kjempescoringer snudde alt.

Frank Lampard utliknet til 2-2 snaue ti minutter før slutt. Midtbanemannen klinte til fra hjørnet av 16-meteren, og ballen gikk i en vakker bue over Howard og duppet ned i lengste kryss. Scoringa innebar samtidig at Lampard går forbi Dennis Wise, og er klubbens mestscorende midtbanespiller gjennom tidene.

Matchvinner med stil

Bare seks minutter senere falt avgjørelsen. Didier Drogba hadde stanga tidligere i kampen, men da det virkelig gjaldt innfridde ivorianeren. Og for et mål det var.

Drogba fikk ballen sprettende på rundt 30 meter. Årets toppscorer klinte til, og ballen gikk inn like under tverrliggeren bak en sjanseløs Tom Howard i Everton-buret.

Seieren til serietoeren var meget fortjent, laget presset på gjennom hele andre omgang. I tillegg til de tre målene og to i treverket hadde innbytter Sjevtsjenko et par ålreite forsøk.

Tapre Everton

Everton kjempet som løver, men måtte altså til slutt se seg slått. Mikel Arteta var kampens store aktør fra vertene. Baskeren ga laget ledelsen i første omgang, og la opp til lagets andre etter hvilen.

SKREV JUKSELAPP: Hva det sto på lappen Mourinho skrev til Makelélé vites ikke. Her er porugiseren illsint etter at Everton har fått straffe. Foto: Reuters
SKREV JUKSELAPP: Hva det sto på lappen Mourinho skrev til Makelélé vites ikke. Her er porugiseren illsint etter at Everton har fått straffe. Foto: Reuters Vis mer

I en førsteomgang klinisk fri for sjanser fikk hjemmelaget straffe mot slutten. Anichebe fikk ballen nede ved dødlinja, og ble lagt i bakken av en klønete Boulahrouz. Arteta var sikker fra krittmerket, og sendte Hilario feil vei.

Før kampens to store Chelsea-øyeblikk hadde Ballack skutt et frispark via stanga, i rygge på Tim Howard, og i mål, før Yobo headet en corner til 2-1 via samme Ballack.

Tre poeng for Chelsea innebærer at laget har knappet inn forspranget til Manchester United til to poeng, med en kamp mer spilt.