Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho går i strupen på Premier League-dommer

Krever svar.

 MEN, HALLO?: Chelsea- manager Jose Mourinho er veldig nysgjerrig på hvorfor dommersjef Mike Riley ringte West Bromwich-manager Steve Clarke etter en uheldig dommeravgjørelse. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix
MEN, HALLO?: Chelsea- manager Jose Mourinho er veldig nysgjerrig på hvorfor dommersjef Mike Riley ringte West Bromwich-manager Steve Clarke etter en uheldig dommeravgjørelse. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sjakk-VM er ferdig.  Etter at nordmenn har ventet i alt fra to sekunder til tretti minutter på neste trekk, får vi til helgen full fres i to  ganger 45 minutter igjen.

Og hva er vel bedre enn at José Mourinho startet ballet med en liten dommertirade? Lite.

Urettferdig Chelsea-manageren føler seg tråkket på av dommerstaben i Premier League. Chelsea fikk en billig straffe på overtid i kampen mot West Bromwich for tre uker siden. Det reddet ett poeng for London-laget.

WBA-manager Steve Clarke var i harnisk etter straffen, og krevde en unnskylding fra dommer Andre Marriner.

Og jammen fikk ikke manageren en unnskyldning fra dommersjef Mike Riley.

Nå lurer Mourinho på om ikke flere fortjener en telefon fra dommersjefen.

- Jeg er veldig nysgjerrig på konsekvensene av det her, sier han på dagens pressekonferanse, gjengitt i The Telegraph.

Chelsea-manageren er redd dommere ikke tør å dømme i favør Chelsea lenger.

- I en kontroversiell situasjon som hypotetisk, og jeg gjentar, hypotetisk går i favør Chelsea, vet dommerne at de blir offentlig eksponert av sjefen (dommersjef Mike Riley journ.anm.), sier Mourinho på dagens pressekonferanse.

Stille telefon Portugiseren innrømmer at han er nysgjerrig på om flere managere har fått en liknende telefonsamtale, og er bekymret for at WBA blir forskjellsbehandlet.
Og legger til:

- Jeg lurer på om Steve Bruce fikk en telefon. Eller om Chris Hughton gjorde det. Eller Michael Laudrup, sier Mourinho og referer til andre situasjoner som har vekket oppsikt i løpet av årets sesong.

- For det var ingen som ringte meg og sa unnskyld etter straffen vi ikke fikk mot Everton, eller frisparket vi skulle ha hatt før WBA scoret mot oss, sier en frustrert Mourinho.

Det er ikke første gang Mourinho langer ut mot dommere, FA eller noen andre som gjør tilværelsen trøblete. Tidligere i år ble han sendt på tribunen i oppgjøret mot Cardiff.  Og det er langt fra første gang.

Og garantert ikke den siste.

Men det herlige engasjementet betyr en ting: Premier League er tilbake!