Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho går ikke inn i historiebøkene

Xavi jekker ned «The Special One».

VANT TRIPPELEN MED INTER: Her jubler José Mourinho etter å ha vunnet den gjeveste europacupen for andre gang, med to forskjellige klubber. I Xavi øynes vil han likevel aldri ta plass ved siden av de store trenernavnene i Europa. Foto:  EPA/EMILIO NARANJO NO MOBILE DEVICES
VANT TRIPPELEN MED INTER: Her jubler José Mourinho etter å ha vunnet den gjeveste europacupen for andre gang, med to forskjellige klubber. I Xavi øynes vil han likevel aldri ta plass ved siden av de store trenernavnene i Europa. Foto: EPA/EMILIO NARANJO NO MOBILE DEVICES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg «El Clasico» i livestudio kl. 21!

(Dagbladet): José Mourinho gjorde det svært få andre greide forrige sesong: Han slo Barcelona.

Måten det skjedde på begeistret imidlertid ikke alle fotballromantikere. Mourinho og Inter hadde en 3-1-ledelse å gå på foran semifinalereturen, og de kom på ingen måte til Camp Nou for å få nye venner.

Ikke blant de store
Italienernes nesten ugjennomtrengelige forsvarsmur tok imidlertid luven fra Barcelonas «tiki-taka»-fotball. Mourinho kunne juble til slutt, og ble den tredje treneren i historien til å vinne den gjeveste europacupen med to forskjellige klubber.

Barcelonas midtbanegeneral Xavi mener likevel portugiseren aldri vil kunne måle seg med de virkelige trenerstorhetene i fotballen - og sender et stikk mot Real Madrid-sjefen foran kveldens storoppgjør.

- Jeg respekterer Mourinho, men slik jeg ser det er det trenere som Guardiola, Sacchi, Johan Cruyff og Ferguson som vil gå inn i historiebøkene. De har etterlatt seg noe annet, tilført fotballen noe som ikke har vært der før, og likevel vunnet, sier Xavi i et intervju med L'Equipe, gjengitt hos blant andre Marca.

Messi målløs mot Mourinho
Xavi er mer enn noen andre en eksponent for den lekne kortpasningsfotballen, i de to foregående sesongene har han levert eventyrlige 34 målgivende pasninger i seriesammenheng.

Barcalona har vært et hakk bedre enn Real Madrid de siste sesongene, og har vunnet de fire siste utgavene av «El Clasico» på en overbevisende måte (0-2, 1-0, 2-6, 2-0).

Mot Mourinhos Real kan det fort bli tøffere enn på lenge, en spiller som Lionel Messi har for eksempel ikke scoret på de siste sju møtene med Mourinho-motstand.

PASNINGSMESTEREN: Xavi har ikke mye til overs for Mourinhos fotballsyn. Her i duell med Gago under et av forrige sesongs møter med Real Madrid. Foto:  AFP PHOTO/Dani POZO
.
PASNINGSMESTEREN: Xavi har ikke mye til overs for Mourinhos fotballsyn. Her i duell med Gago under et av forrige sesongs møter med Real Madrid. Foto: AFP PHOTO/Dani POZO . Vis mer

Xavi lar seg uansett ikke imponere altfor mye av suksessen portugiseren opplevde forrige sesong.

- Inter kan vinne Champions League et år fordi Mourinho hadde bra spillere og var heldig. Men det interessante er vel hvilke lag som blir snakket om i hele verden: Det spanske landslaget og klubben vår, mener han.

Real Madrid og Barcelona har ikke spilt en målløs kamp siden 2002. Med en defensivt orientert José Mourinho på Camp Nou lukter det ikke nødvendigvis en målrik kamp i kveld, men portugiseren har varslet at han ønsker å bidra til fest.

- Verden venter på denne kampen, og vi har et ansvar for å gi verden den kampen de forventer, sier han ifølge nyhetsbyrået PA.

SLITER MOT MOURINHO: Messi har ikke scoret på de sju siste møtene med et José Mourinho-lag. Foto: (AP Photo/Petros Giannakouris)
SLITER MOT MOURINHO: Messi har ikke scoret på de sju siste møtene med et José Mourinho-lag. Foto: (AP Photo/Petros Giannakouris) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!