USIKKER FRAMTID: Jose Mourinho går knallhardt ut mot innsatsen til Luke Shaw. Foto: Matt McNulty / Sportimage via PA Images / NTB / Scanpix
USIKKER FRAMTID: Jose Mourinho går knallhardt ut mot innsatsen til Luke Shaw. Foto: Matt McNulty / Sportimage via PA Images / NTB / ScanpixVis mer

Premier League

Mourinho går knallhardt ut mot egen spiller: - For dårlig til å være på benken

Framtiden til Luke Shaw i Manchester United blir stadig usikrere.

(Dagbladet): - Det er vanskelig for ham å være på benken fordi jeg kan ikke sammenlikne han med Ashley Young, Matteo Darmian og Daley Blind, sa Mourinho på en pressekonferanse etter uavgjortkampen mot West Bromwich lørdag.

Luke Shaw kom til Manchester United for 32 millioner pund i 2014, men har slitt med flere skader, deriblant et stygt leggbrudd han pådro seg i en kamp mot PSV i 2015.

- Jeg kan ikke sammenlikne måten han trener, måten han forplikter seg, fokuset hans, ambisjonene... Det er ikke sammenliknbart. Han er langt bak, sa Mourinho.

Venstrebacken var med i Englands tropp mot Tyskland og Litauen i mars, og Mourinho ble konfrontert med dette under pressekonferansen.

- Joe Hart er en internasjonal spiller, han spiller på lån i Italia, sa den karismatiske portugiseren.

Joe Hart ble sendt på lån til Torino i sommer da Manchester City-trener Pep Guardiola foretrekker Claudio Bravo og Willy Caballero mellom stengende, framfor engelskmannen.

Luke Shaw var forøvrig ikke i troppen til Manchester United under helgens kamp mot West Bromwich.

- Ville drept klubben

Den engelske avisen Independent, skriver at forholdet mellom Mourinho og Shaw var betent allerede i 2014, da en avtale ble forhandlet mellom Chelsea og Southampton om unggutten.

Shaws lønnskrav på nærmere 1,5 millioner kroner i uka, skal ha irritert den portugisiske treneren kraftig, ifølge Independent.

- Hvis vi betaler en 19-åring det som blir spurt om for å signere Luke Shaw, så er vi døde. Vi ville ha drept vår stabilitet med økonomisk fairplay og i garderoben, sa Mourinho den gang.

- Vi ville hatt spillere som banket på døra som sa: «Hvordan kan jeg spille 200 kamper for Chelsea, ha vunnet det ene og det andre, også kommer det inn en 19-åring og får mer penger».

Mourinho endte opp med å signere den brasilianske forsvarsspilleren Filipe Luis fra Atletico Madrid i stedet.

- Du skal gi alt

Portugiseren gikk også hardt ut mot Shaw tidligere i vinter.

Luke Shaw meldte pass til en kamp mot Swansea i november, fordi han skal ha fått en føling fra bruddskaden han fikk mot PSV. Det fikk Mourinho til å se rødt.

- Du skal gi alt for laget. Vi har noen spillere med problemer, men vi har også noen som likevel går ut på banen og spiller. Jeg har en venn som er tennisspiller, og han husker flere kamper der han måtte spille med en skade. For å være med i toppen må man spille til det ytterste, sa Mourinho i november.

I en kamp mot Watford i september fikk Shaw også unngjelde trenerens vrede.

- I dag var vår venstreback (Luke Shaw) 25 meter unna, i stedet for fem meter. Vi ga dem 25 meter og vi skulle vært i press. Men nei, vi venter, sa Mourinho.

Det har lenge blitt spekulert i om Shaws framtid i Manchester United er omme. Gårsdagens uttalelser forsterker denne mistanken.