Mourinho gir Grant taperstempel

Fikk sparken i Chelsea i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Avram Grant trengte en finaleseier i Champions League for å beholde jobben som Chelsea-manager. Han var fryktelig nære - men etter en sesong uten trofeer lå det i kortene at israelerens dager i klubben var talte.

I kveld fikk han nådestøtet av Roman Abramovitsj. På klubbens egne hjemmesider bekreftes det at at Grant er ferdig i klubben.

- Chelsea Football Club kan bekrefte at kontrakten med Avram Grant ble terminert i dag, etter to dagers møtevirksomhet, heter det i pressemeldingen.

Nesten er lik tap

En som ikke er overrasket over beslutningen, er forgjengeren José Mourinho. Portugiseren går til og med hen og stempler Grants fotballfilosofi og ambisjonsnivå som taperaktig.

spørsmål fra The Guardian om Chelseas sesong har vært en god sesong for klubben svarer Mourinho:

- Det kommer helt an på ledelsesfilosfien. I min ledelsesfilosofi var det en meget dårlig sesong fordi «nesten» i fotball er ensbetydende med tap, og Chelsea vant nesten Ligacupen, nesten Champions League og nesten Premier League. Nesten er ingenting.

- Etter to titler per sesong de siste tre årene, har det vært null denne sesongen, som i min bok er en elendig sesong. Men i fotballfilosofien til en taper, var det kanskje en strålende sesong, og det respekterer jeg, lyder det lite støttende fra «The Special One». 

<strong><B>WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME:</strong></B> Avram Grant er som ventet ferdig som Chelsea-manager. Bekreftelsen fra klubben kom lørdag kveld. Foto: AP
WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME: Avram Grant er som ventet ferdig som Chelsea-manager. Bekreftelsen fra klubben kom lørdag kveld. Foto: AP Vis mer

Riijkard eller Mancini?

Grant overtok managerjobben da José Mourinho fikk sparken etter Rosenborg-kampen i september. Han begynte dårlig med 0-2-tap på Old Trafford, men etter det sanket Chelsea imponerende med poeng, og presset Manchester United til det siste i kampen om ligagullet.

Grants statistikk tålte definitivt sammenligningen med forgjengerens. Men i sammenligningen med Mourinhos karisma og personlighet, kom israeleren til kort.

Favorittene til Chelsea-jobben er nå i første rekke Frank Rijkaard, som nylig ble sparket i Barcelona, og Inters Roberto Mancini.

- Vi vil nå bruke kreftene våre i jakten på en ny Chelsea-manager, og vi vil ikke gi ytterligere kommentarer før en ny person er på plass, skriver klubben, som også tar seg bryet med å takke Grant for innsatsen.

SKADEFRO?: José Mourinho viser liten medlidenhet over Avram Grants skjebne som Chelsea-manager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer