Mourinho gir Rooney 48 timers frist

- Personen som startet denne historien må fullføre den.

STORSPILTE: Wayne Rooney har fått høre at han er et andrevalg i United, mens Chelsea vil kjøpe ham. I går kveld storspilte han for Manchester United mot nettopp Chelsea. Her gjør angriperen en gedigen defensiv jobb ved egen dødlinje i duell med Ramires. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
STORSPILTE: Wayne Rooney har fått høre at han er et andrevalg i United, mens Chelsea vil kjøpe ham. I går kveld storspilte han for Manchester United mot nettopp Chelsea. Her gjør angriperen en gedigen defensiv jobb ved egen dødlinje i duell med Ramires. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB ScanpixVis mer

Wayne Rooney spilte hele kampen for Manchester United mot Chelsea. José Mourinho ber spissen bestemme seg for hvor framtiden ligger.

Rooney har lenge ønsket seg bort fra Old Trafford. Manchester United har avvist to bud fra Chelsea, hvor manager Mourinho i lang tid har vært på jakt etter den engelske landslagsspissen.

- Personen som startet denne historien må fullføre den, sa Mourinho etter mandagens 0-0 kamp borte mot Manchester United. Portugiseren svarte «ja» på spørsmål om han snakket om Rooney.

Og videre at det burde bli slutt på tausheten innen «24-48 timer». Rooney ble hyllet både av United-fansen og Chelsea-fansen i går  kveld. «Vi kjøper deg til uken», skrek Chelsea-supporterne.

Andrevalg Mourinho har tidligere kritisert Uniteds nye manager David Moyes for håndteringen av Rooney-kaoset. Portugiseren hevder Moyes må ta mye av skylden for uroen etter å ha omtalt Rooney som «andrevalg» på spissplass. Chelsea utelukker ikke et tredje bud på Rooney, men vil vite hva angriperen egentlig vil.

- En klubb som oss, en manager som meg og folkene som jobber i klubben sammen med meg, vel vi er ikke så dumme at vi prøver å få tak i en spiller fra en storklubb, en klubb som ikke selger det de ikke vil selge. Vi ville ikke vært så dumme å prøve uten at noen hadde startet det hele, sa Mourinho videre.

Handling foran ord Det er blitt hevdet at Rooney allerede har spilt golf på de eksklusive banen nær Chelseas hjemmebane Stamford Bridge. De siste meldingene fra England åpner imidlertid for at den tidligere Everton-spissen nå vurderer å bli i United.

David Moyes mente handling betydde mer enn ord i går kveld.

- Jeg synes kveldens prestasjon sa mer enn nok, sa Moyes.

- Han prøvde desperat å score. Dere kunne alle se det da han nesten scoret med et brassespark på overtid. Så jeg mener hans innsats i kveld viste hva han egentlig mener, fortsatte Moyes.

Hyllet Rooney Mourinho fulgte opp med en voldsom hyllest av Rooney.

- Det viktigste var at han spilte veldig godt. Han viste ekte profesjonalisme. Han spilte for sin klubb, for klubben som lønner ham, prøvde å vinne, prøve å score. Han var fantastisk, sa portugiseren.

- Dersom han ønsker å flytte på seg, må han fortelle det. Dersom han har bestemt seg for at han ikke lengre vil flytte på seg, er det hans problem. Men jeg hyller ham fordi han var fantastisk. Han spilte en strålende kamp under vanskelige omstendigheter. Derfor hyller jeg ham, sa Mourinho.

Overgangsvinduet stenger mandag 2. september.

(NTB)

KREVER SVAR: Jose Mourinho gir Rooney beskjed om at han må bestemme seg hvis det er slik at han ønsker å bytte klubb. Portugiseren sier det er Rooney selv som har startet overgangshistorien. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
KREVER SVAR: Jose Mourinho gir Rooney beskjed om at han må bestemme seg hvis det er slik at han ønsker å bytte klubb. Portugiseren sier det er Rooney selv som har startet overgangshistorien. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix Vis mer