Mourinho gir Sir Alex en bredside

Fergie har fått en ny fiende.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson er kjent for sin psykiske krigføring overfor rivalenes managere. Det har Arsene Wenger fått føle i sju år nå.

Og når Chelsea har hentet inn Jose Mourinho har Fergie fått en ny hakkekylling.

I går kunne Ferguson fortelle pressen, med klar adresse til Mourinhos mange spillerkjøp i sommer, at ingen kan kjøpe seg til et mesterskap. I dag svarer Mourinho på følgende måte:

- Jeg er enig i at penger ikke kan kjøpe verken poeng eller seire. Hvis du ser et par måneder tilbake til Champions League, ble Manchester United slått av Porto. Porto hadde 10 prosent av Uniteds budsjett, sier han til BBC.

- Så han har helt rett. Penger kjøper spillere, ikke et lag, fortsetter han.

Presset på den genierklærte treneren er enormt drøye tre uker før seriestarten. Det blir ikke mindre av at Chelseas direktør har som uttalt mål å gjøre London-klubben til verdens største. Derfor er Mourinho opptatt av å dempe forventningene foran sesongen.

- Arsenals manager har jobbet med laget i sju år, Manchester Uniteds i atten, og jeg har vært her i atten dager. Det er klart det blir litt vanskelig.

  • For ordens skyld: Mourinho har hentet Mateja Kezman, Petr Cech, Arjen Robben, Paulo Ferreira, Didier Drogba, og Tiago i sommer.
HALLO, ALEX? Jose Mourinho minner United-manager Ferguson på hva som skjedde i Champions League i fjor. I år har Mourinho betydelig flere ressurser enn han hadde da Porto eliminerte ManU i den gjeveste turneringen.