Mourinho gir skilsmissen skylda

For bråket med Abramovitsj.

(Dagbladet.no): Onsdag ble det kjent at Roman Abramovitsj (40) skilles fra kona Irina (39), mor til hans fem barn.

Chelsea-eierens ekteskapsproblemer gikk ut over klubben i overgangsvinduet i januar, mer enn antyder manager José Mourinho i Daily Mail i dag.

Den portugisiske treneren fikk ikke kjøpt én eneste spiller i januar, og Mourinho er overbevist om at det ikke skyldes manglende betalingsvilje fra russeren med 130 milliarder i formue.

- Det var jul, han har familie og det kan skyldes mange forskjellige ting. Men folk tolket dette som de selv ønsket, sier Mourinho.

Chelsea-manageren mener den påståtte striden mellom ham og den russiske milliardæren er oppblåst. Mourinho forteller at han trodde penger til spillerkjøp ville komme, fordi Abramovitsj ikke er kjent for å snu på skillingen.

- Årsakene som ble oppgitt for at vi ikke kjøpte spillere skal ha vært uenighet med Abramovitsj, at han ikke lenger gikk på kamper. Men ingen tenkte på hvorfor, sier Mourinho.

I intervjuet understreker portugiseren at han har et meget godt forhold til direktør Frank Arnesen, dansken ble hentet fra Tottenham for å sikre Chelsea talenter. Også han er tidligere blitt utpekt som Mourinho-fiende i Chelsea.

- Vi har hatt uenigheter, her og der. Men vi jobber hver for oss, sier Mourinho.

SLUTTET Å SE LAGET: José Mourinho (t.v) mener folk tolket det feil at Roman Abramovitsj (t.h) uteble fra kampene. Han tror ikke det skyldtes personstrid mellom de to. Foto: Scanpix/Epa
SLUTTET Å SE LAGET: José Mourinho (t.v) mener folk tolket det feil at Roman Abramovitsj (t.h) uteble fra kampene. Han tror ikke det skyldtes personstrid mellom de to. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Chelsea-manageren sier igjen at han akter å bli på Stamford Bridge fram til 2010, da løper kontrakten hans ut.

Mourinho gir skilsmissen skylda
SKILT: Irina og Roman Abramovitsjs trøbbel på hjemmebane ødela for nye signeringer, antyder Chelsea-treneren.