Mourinho glad på Sjevtsjenkos vegne

Men unner ham kun Uefa-suksess.

(Dagbladet.no): Tidligere Chelsea-trener Jose Mourinho innrømmer at han er glad for at Andrej Sjevtsjenko gjør comeback i Milan-trøya. Spilleren er klar for en ny vår etter et par vanskelige sesonger i engelsk fotball. 

Sjevtsjenko ble signert av Mourinho for to år siden, men klarte aldri å tilpasse seg den fysiske fotballen i Premier League. I dag skal han altså etter planen gjennomgå den medisinske testen før han formelt blir presentert som ny Milan-spiller.

Mourinho, som i sommer tok over sjefsrollen hos Milan-rival Inter, tror den ukrainske spissen vil få tilbake motivasjonen ved å bli en del av Milan-troppen igjen. 

- Det viktigste er at han glad, da er jeg også glad. I Chelsea var han ikke fornøyd med tilværelsen etter to sesonger med tre forskjellige trenere. Jeg kan ikke si at jeg ønsker ham store ting, fordi Milan er en rival, men la meg si at jeg håper han vinner Uefa-cupen, skal Mourinho ha sagt til Gazetto dello Sport, ifølge Skysports.

Samtidig insisterer Milans visepresident Adriano Galliani på at det ikke ene og alene var klubbeier Silvio Berlusconi som tok avgjørelsen om å hente Sjevtsjenko tilbake til klubben.

- Dette er en familie, og vi er alle fornøyde. Det er ikke sant at det kun var Berlusconi som ville ha Andrej tilbake. Jeg har også lagt min vekt bak denne overgangen og er glad for at vi tilslutt lyktes i å få han hjem igjen, sa Galliani.

Sjevtsjenko fikk i sin forrige Milan-periode 250 kamper, og han scoret hele 168 ganger for storklubben.

ITALIA-COMEBACK:
Inter-trener Jose Mourinho er glad for at hans gamle elev, Andriy Shevchenko gjør comeback i Serie A. Men at spilleren får suksess utover Uefa-cupen, det ønsker han ikke. Foto: Toby Melville, REUTERS/SCANPIX
ITALIA-COMEBACK: Inter-trener Jose Mourinho er glad for at hans gamle elev, Andriy Shevchenko gjør comeback i Serie A. Men at spilleren får suksess utover Uefa-cupen, det ønsker han ikke. Foto: Toby Melville, REUTERS/SCANPIX Vis mer
Mourinho glad på Sjevtsjenkos vegne