- I ENIGHET MED SPANSKE MYNDIGHETER: Spanske El Mundo hevder Manchester United-manager José Mourinho godtar fengselsdom i en skattesak. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock
- I ENIGHET MED SPANSKE MYNDIGHETER: Spanske El Mundo hevder Manchester United-manager José Mourinho godtar fengselsdom i en skattesak. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/ShutterstockVis mer

José Mourinho anklaget for skattesvindel

- Mourinho godtar dom i skattesak

Men manageren slipper trolig å sone.

Manchester United-manager José Mourinho skal ifølge storavisen El Mundo ha kommet til enighet med spanske myndigheter i skattesaken han er involvert i.

Mourinho skal ifølge El Mundo være anklaget for å ha unndratt et betydelig millionbeløp i skatt. Nå skal saken etter alle solemerker være lagt død.

Flere britiske medier, blant dem Daily Express, omtaler også avtalen som nå er inngått med henvisning til El Mundo.

Mourinho skal angivelig være forberedt på å innrømme at han unndro inntekter beskatning ved to tilfeller i 2011 og 2012. Inntektene, som kom fra salg av bilderettigheter, skal ha havnet i et selskap på Jomfruøyene.

Som følge av at Mourinho synes å være klar til å innrømme skyld, vil saken kunne bli avsluttet med en rettslig avtale partene i mellom. Den skal blant annet bestå i at Mourinho idømmes en fengselsstraff på ett år, et halvår for hver av de to skatteunndragelsene han er anklagt for.

Ingenting tyder imidlertid på at portugiseren må sone. I Spania er det vanlig at dommer på under to år i saker som ikke innbefatter voldsbruk gjøres betinget for førstegangsforbrytere.

Mourinho vil angivelig også ilegges en bot på like under to millioner euro, tilsvarende snaut 20 millioner norske kroner.