Premier League

- Mourinho hadde rett

Gary Neville: - Vi lo og sa at han spilte et spill. Men kanskje hadde han rett om Manchester United.

FIKK SPARKEN: José Mourinho, her på kampen mellom Fulham og Everton i april, var ferdig i Manchester United i desember. Foto: NTB scanpix
FIKK SPARKEN: José Mourinho, her på kampen mellom Fulham og Everton i april, var ferdig i Manchester United i desember. Foto: NTB scanpixVis mer

Da José Mourinho (56) fikk sparken i Manchester United i desember, hadde han lite ære igjen. Spesielt da Ole Gunnar Solskjær (46) kom inn og sørget for superresultater.

Det er en velkjent sak at Mourinho var misfornøyd med at han ikke fikk nok penger til spillerkjøp. Skyteskiva var styreleder Ed Woodward. Da United kom på andreplass i Premier League i fjor, mente Mourinho at dette var hans største prestasjon som trener.

Uttalelsen ble møtt med hoderisting fra ekspertene. Men nå får han oppreisning - av tidligere United-spiller og fotballekspert Gary Neville.

GODE KOMPISER: Gary Neville (til venstre) ler sammen med Ole Gunnar Solskjær på dette bildet, men synes ikke situasjonen i Manchester United er til å smile av. Foto: NTB scanpix
GODE KOMPISER: Gary Neville (til venstre) ler sammen med Ole Gunnar Solskjær på dette bildet, men synes ikke situasjonen i Manchester United er til å smile av. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Manchester United er et gjennomsnittslag lag. Jeg liker ikke spillergruppa, sier Neville til Sky Sports, ifølge avisa Express.

- José Mourinho sa at hans største prestasjon var å komme på andreplass med Manchester United. Vi alle lo. «Det er bare José Mourinho som spiller et spill.» Men kanskje hadde han rett. Kanskje var det en stor prestasjon.

Uavgjort mot bunnlaget

Fra før hadde Mourinho vunnet titler med Porto, Chelsea, Inter Milan og Real Madrid.

Neville fortsetter:

- Kanskje var det ikke utrolig det som skjedde i United. Du lærer deg å like lag - og du lærer deg å ikke like lag. Jeg har aldri ikke likt et Manchester United-lag. Jeg har alltid tenkt at laget kan vinne, laget kan tape, laget kan spille uavgjort. Men nå sliter jeg med å se på laget.

Det toppet seg i helga da United spilte 1-1 borte mot bunnlaget Huddersfield. Dermed ble det endelig klart at det ikke blir spill i Champions League neste sesong. Med én runde igjen ligger United på sjetteplass.

Flere engelske aviser skriver at Old Trafford kommer til å se ut som en «byggeplass» i sommer. Her må stallen fornyes. Hver dag spekuleres det i spillere inn og ut.

Da Solskjær erstattet Mourinho i desember, fikk han portugiseren til å se dum ut. Med nøyaktig det samme mannskapet begynte United plutselig å vinne masse kamper.

Samme problemer

Nå sliter Solskjær med akkurat de samme problemene som Mourinho: For dårlig spillerstall. Samtidig lurer enkelte eksperter på om nordmannen fikk jobben for tidlig. Burde klubben holdt seg til planen og tatt en avgjørelse i managerspørsmålet etter sesongen?

Mourinho trente Manchester United fra 2016 til 2018. Den siste tida er han blitt koblet til Celtic.