Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho håner ingeniøren Pellegrini

Fnyser av City-managerens matteferdigheter.

ORDKRIGERNE: Chelsea og Jose Mourinho (t.v.) slo nylig Manchester City i Manchester. Rivaliseringen mellom Mourinho og Manuel Pellegrini vil trolig vedvare noen uker til. Foto: NTB Scanpix
ORDKRIGERNE: Chelsea og Jose Mourinho (t.v.) slo nylig Manchester City i Manchester. Rivaliseringen mellom Mourinho og Manuel Pellegrini vil trolig vedvare noen uker til. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom Chelseas manager Jose Mourinho og Manuel Pellegrini i Manchester City er av det kjølige slaget. Feiden mellom dem går tilbake til tiden i Spania, og den ble på ingen måte lagt død etter at de begge gikk over til engelsk fotball i fjor sommer.

Nylig slo Pellegrini fast at Chelsea er det laget som har brukt mest penger i Premier League det siste tiåret, inkludert det siste overgangsvinduet.

Utspillet falt Mourinho tungt for brystet. Han benyttet mandagens pressekonferanse til å slå tilbake mot chileneren, som selv leder en klubb som har brukt store pengebeløp de siste fem-seks årene.

- Gikk i pluss - Pellegrini er en fantastisk trener, og jeg har stor respekt for ham. I tillegg er han en ingeniør, sa portugiseren og refererte til at Pellegrini har studert ingeniørfag på universitetsnivå.

- Jeg tror ikke en ingeniør trenger en kalkulator for å finne ut at vi i forrige måned solgte Juan Mata for 37 millioner pund (375 mill. kroner) og Kevin de Bruyne for 18 millioner. Det er 55 millioner pund.

- Vi kjøpte Nemanja Matic for 21 millioner og Mohammed Salah for 11. Chelsea har dermed gått 23 millioner i pluss. Det er lett å se at vi jobber innenfor prinsippene om økonomisk fair play (FFP). Det finnes ingen argumenter mot det, sa Mourinho.

Kunne ikke dy seg I forrige uke hintet han om at City og Pellegrini ikke tar FFP-reglene like seriøst.

- Dette er hva vi gjør, mens andre ikke gjør det. Vi bygger et lag for det neste tiåret. City er klar for å vinne titler i dag fordi de ikke har et lag for ti år fram i tid, sa 51-åringen.

Under mandagens pressekonferanse klarte ikke Mourinho å dy seg for ytterligere et stikk mot Pellegrini.

- Jeg synes det er morsomt at han i måned etter måned, og dette startet i Spania, har sagt at han ikke kommenterer Mourinho eller svarer Mourinho. Men det gjør han jo.

Chelsea topper Premier League ett poeng foran Arsenal. Serietreer Manchester City jager to poeng bak toppen.

(NTB)

Hele Norges coronakart