Mourinho håner sin egen forgjenger

Tok jobben hans i sommer, ler av karrierevalget. I kveld møtes de i ligaen.

VET Å FYRE OPP: Klokka 22 i kveld møter Real Madrid Malaga med tidligere Real-trener Manuel Pellegrini ved roret. Jose Mourinho benyttet pressekonferansen før kampen til å latterliggjøre forgjengerens karrierevalg.Foto:   EPA/SERGIO BARRENECHEA
VET Å FYRE OPP: Klokka 22 i kveld møter Real Madrid Malaga med tidligere Real-trener Manuel Pellegrini ved roret. Jose Mourinho benyttet pressekonferansen før kampen til å latterliggjøre forgjengerens karrierevalg.Foto: EPA/SERGIO BARRENECHEAVis mer

(Dagbladet): Provokasjonsmester Jose Mourinho har gledet avislesere over hele verden med sine skamløse kommentarer. I går kveld fyrte han opp under oppgjøret mellom Real Madrid og Malaga i kveld.

Malaga-trener Manuel Pellegrini er som kjent Mourinhos forgjenger i Real Madrid-trenerstolen. Pellegrini fikk sparken da den spanske hovedstadsklubben hentet Mourinho fra Inter i sommer.

Får seg ny jobb
Men Mourinho syns åpenbart det ikke var nok å ta jobben fra Pellegrini - han syns tydeligvis ikke noe særlig om karriereveien den chilenske treneren har valgt etter sparkingen i Madrid.

- Den som hendte Pellegrini kan ikke skje med meg. Om jeg får sparken i Madrid kommer ikke jeg til å gå til Malaga. Jeg kommer til å gå til en stor klubb i England eller Italia, for jeg vil ikke ha noe problem med å få meg jobb i en stor klubb igjen, hilste han Pellegrini på pressekonferansen sin, skriver nyhetsbyrået AP.

Pellegrini satte klubbrekord i Real Madrid med 96 poeng i La Liga, men cup-exitene fra Copa del Rey og Champions League fikk de utålmodige herrene i styrerommet i Madrid til å bytte ham ut med «The Special One».

Angrer ikke
Mourinho har allerede tatt Real Madrid til finalen i Copa del Rey og ligger godt an til å få revansje mot Lyon i Champions League. Det er med andre ordcupresultatene som er bedre for Mourinho, siden La Liga-gullet etter alle solemerker havner i Barcelona i år også.

Da pressen konfronterte Pellegrini med de syrlige kommentarene fra Mourinho ønsket ikke chileneren å svare. I stedet understreket han at han ikke angrer på at han tok jobben som Malaga-trener, og at han er stolt av å trene klubben.

- Alle har sin egen måte å tenke på og å oppføre seg på. Vi går alle hver vår vei, sier Pellegrini ifølge AP.