Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea utklasset Manchester United 4-0

Mourinho hånet av fansen og eks-elev etter sitt livs mareritt mot Chelsea

Antonio Conte fyrte opp Chelsea-fansen og ble hyllet etter 4-0 over Manchester United. Samtidig ble gamletrener José Mourinho hånet av fansen som en gang elsket ham.

SJANSELØS: José Mourinho og Manchester United ble ydmyket av Chelsea på Stamford Bridge. Foto: NTB Scanpix
SJANSELØS: José Mourinho og Manchester United ble ydmyket av Chelsea på Stamford Bridge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea - Manchester United 4-0 (2-0)

(Dagbladet): José Mourinho står bak flere av Chelseas stolteste øyeblikk i klubbhistorien i løpet sine to perioder som Chelsea-manager.

Måten portugiseren forlot klubben på, sto ikke stil med de mange gode årene han opplevde på Stamford Bridge. Suverent seriegull ble erstattet av tidenes verste sesongåpning i fjor høst og internt bråk rettet mot spesielt klubblege Eva Carneiro i det som var en rekke av negative hendelser.

«The Special One» gikk fra spesiell i ordets positive til negative betydning. 17. desember fikk han sparken. I dag var Mourinho for første gang tilbake på Stamford Bridge siden avskjedigelsen.

Mourinhos forklaring

I dag bidro han til et nytt stolt Chelsea-øyeblikk, men denne gang var ikke det intensjonen. Som Manchester United-manager ble gjensynet med Mourinhos tidligere arbeidsplass derfor et mareritt.

- Kampplanen ble endret med en gang da de scoret etter under ett minutt. Vi hadde sjanser til å utlikne, men Chelsea scoret rett etter våre sjanser gang etter gang, sier Mourinho til Sky Sports.

- Vi gjorde utrolige feil. Vi gjorde utrolige individuelle feil. Det blir vi straffet for, mener Mourinho, som ikke ønsket å fokusere på situasjonen hvor David Luiz stemplet Marouane Fellaini, men aldri fikk det røde kortet mange mente han fortjente.

Edurs hån

Den munnrappe portugiseren lar seg ikke målbinde og ydmyke verbalt, men opplevelsen i dagens 0-4-tap mot Chelsea er nok et av de vondeste øyeblikkene i hans managerkarriere. Det er også hans største tap som manager i Premier League. Bare 0-5 mot Barcelona i 2010 som Real Madrid-manager er enda verre.

FESTKVELD: Chelsea jublet for fire scoringer da de ydmyket Manchester United på eget gress. Foto: NTB Scanpix
FESTKVELD: Chelsea jublet for fire scoringer da de ydmyket Manchester United på eget gress. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- José vet fortsatt hvordan han får det beste ut av Chelsea, skriver tidligere Chelsea-spiller Eidur Gudjohnsen hånlig på Twitter.

- Mourinho har ingen unnskyldninger. Han har hatt like mye tid på å forme lage som Conte og Guardiola. Han fikk de signeringene han ønsket, konkluderer fotballskribenten Liam Canning.

Den komplette ydmykelsen skjedde på arenaen hvor Mourinho en gang var den mest populære av alle. Pedro, Gary Cahill, Eden Hazard og N'Golo Kanté scoret de fire målene som svir enormt for hele Manchester United. Mens Conte fyrte opp Chelsea-fansen, ble Mourinho hånet av sine tidligere fans som ropte «You're getting sacked in the morning». Hånet ble også midtbanestjernen Paul Pogba.

- Tenk at Pogba kostet 60 millioner pund mer enn Kanté, skriver den engelske fotballegenden Gary Lineker på Twitter.

- Pogba ser uinspirert ut. Han er feilvendt og havner som regel bak N'Golo Kanté. Vil han egentlig ha ballen? spurte TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Chelsea er med sine 19 poeng bare ett poeng bak Manchester City, Arsenal og Liverpool på tabelltopp. Manchester United er i trøbbel med sine 14 poeng.

Sjokkåpningen

HYLLET: Antonio Conte er i ferd med å bli svært populær som Chelsea-manager. Foto: NTB Scanpix
HYLLET: Antonio Conte er i ferd med å bli svært populær som Chelsea-manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mourinhos møte med hans tidligere arena ble et mareritt. Allerede etter 30 sekunder lå ballen i mål bak David de Gea. Landsmannen Pedro jublet etter den rekordraske scoringen.

Det var Chelseas raskeste scoring siden Eidur Gudjohnson brukte 27 sekunder på å finne målet mot Arsenal 21. februar. Det var starten på en kveld Mourinho helst ikke vil huske.

Etter 22 minutter var nemlig 2-0 et faktum. Plutselig havnet en corner hos Gary Cahill, som banket ballen i mål. Vertene hadde en rekke store muligheter til å øke ledelsen, og Manchester United var heldige som ikke lå under med flere mål til pause.

Ydmyket gamlesjefen

Tidligere Chelsea-spiller Juan Mata, som forsvant fra Stamford Bridge grunnet lite tillit av Mourinho, ble byttet inn ved sidebytte for Marouane Fellaini. De røde djevlene styrte ballen og hadde 71 prosent ballbesittelse det første kvarteret i 2. omgang.

Men det var Chelsea som skapte sjansene. Og det var Chelsea som scoret målene. Antonio Contes menn kunne juble for 3-0 etter 62 minutter. Eden Hazard koste seg litt med ballen, før han eksploderte med ballen, dro seg fri og banket ballen i hjørnet.

Marerittet utartet for Mourinho. Drømmen fortsatte for Conte. N'Golo Kanté er kjent som en av verdens beste defensive spillere - ikke minst i fasen uten ball - men viste etter 70 minutter at han også behersker den konstruktive delen av spillet.

Det franske midtbaneankeret latterliggjorde gjestenes forsvar, da han rundlurte Chris Smalling, smatt forbi Pogba og plasserte inn 4-0 til blåtrøyene. Det ble sluttresultatet. Chelsea kunne juble for en drømmekveld.

JUBEL: Chelsea-spillerne kan glise bredt i lang tid etter 4-0 over gamlesjefen José Mourinho. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Chelsea-spillerne kan glise bredt i lang tid etter 4-0 over gamlesjefen José Mourinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!