Mourinho håpet på ny «marerittrekning»

Tradisjonen er brutt.

MÅ GJENREISE ÆREN: Real Madrid har snublet ut av Champions League skuffende tidlig de siste sesongene. Snur det med José Mourinho? Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP
MÅ GJENREISE ÆREN: Real Madrid har snublet ut av Champions League skuffende tidlig de siste sesongene. Snur det med José Mourinho? Foto: DOMINIQUE FAGET/AFPVis mer

|||• Direkte 20.45: Følg Champions League i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Det gikk et sus gjennom forsamlingen i Monaco da det ble klart hvordan Gruppe G i Champions League blir denne sesongen.

Real Madrid, AC Milan, Ajax og Auxerre. Det skal godt gjøres å få det mer spektakulært.

José Mourinho er derimot ikke spesielt overrasket.

- Jeg har aldri vært spesielt heldig i trekningene, sier Real Madrid-treneren til Uefa.com.

Slapp mesterne Det er noen lag det alltid er greit å styre unna i slike trekninger, for eksempel det regjerende mesterslaget - ellers blir det fort karakterisert som en marerittrekning. Klubben som gikk til topps i Europa forrige sesong har som regel ambisjoner om å være med på leken igjen.

Og med flere hundre ferske millioner på kontoen, satser de som regel deretter.

Mourinho forteller at han alltid har møtt mesterlagene i den påfølgende sesongen.

MØTER IKKE GAMLEKLUBBEN: For en gangs skyld slapp José Mourinho å møte den regjerende Champions League-mesteren. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
MØTER IKKE GAMLEKLUBBEN: For en gangs skyld slapp José Mourinho å møte den regjerende Champions League-mesteren. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS Vis mer

- Jeg får alltid de europeiske mesterne. I Chelsea møtte vi Porto, Liverpool og Barcelona. I Inter spilte vi mot Manchester United i gruppespillet og Barcelona året etter, sier portugiseren.

Nå er han på plass i den spanske hovedstaden, etter at han forrige sesong ledet Inter til en etterlengtet Champions League-triumf. Han regnet derfor med å havne i gruppe med italienerne.

20 pokaler i gruppa - Jeg håpet den tradisjonen ville holde seg, slik at vi fikk Inter. I stedet ble det Milan og Ajax, klubber med stolte tradisjoner og stor fotballkultur, sier Mourinho.

I morgen kveld kommer nederlenderne på besøk til Santiago Bernabeu. Mourinho har sagt rett ut at han ønsker å bli den første treneren som vinner Champions League med tre klubber - så fallhøyden er stor. Han skal gjenreise hovedstadslagets ære.

- Nå skal vi spille seks kamper på tre måneder. Du kan tape en kamp, men du har ikke råd til å tape to.

Selv om det er historisk sus over Gruppe G - Real, Milan og Ajax har vunnet Champions League og serievinnercupen til sammen 20 ganger - er det to klare favoritter i pulja. Det vil være overraskende om ikke spanjolene og italienerne tar seg greit videre.