Mourinho heier på Arsenal

José Mourinho frykter feiring av ligagull kan ødelegge oppladningen til semifinalen mot Liverpool i Champions League onsdag. Derfor håper han Arsenal slår Tottenham i morgen.

LONDON (Dagbladet): John Terry og Frank Lampard jublet for tre velfortjente poeng hjemme mot Fulham i går. Chelsea økte ligaledelsen til 14 poeng. Med poengtap for Arsenal på Highbury i morgen, er Chelsea umulig å ta igjen fire kamper før slutt. Med seier til Arsenal, må Chelsea sjøl gjøre kål på teorien med seier mot Bolton kommende lørdag.

Gikk i bassenget

Mourinho har erfaring med å vinne ligagull på en dag da hans eget lag ikke spiller. Den gang satt han og Porto-spillerne på hotellet. De fylte champagneglassene og gikk rett i svømmebassenget så snart Benfica hadde ødelagt for seg sjøl. Men det vil ikke Mourinho ha noe av denne gangen. Kollektivet Chelsea har vært mestre til å konsentrere seg om neste kamp hele sesongen, og når neste kamp er sesongens desidert viktigste, så passer det heller dårlig med gullfeiring 48 timer før avspark.

-  Vi sjekker inn på hotellet vårt i morgen for å begynne å fokusere på Liverpool-kampen. Det er kanskje bedre at Arsenal slår Tottenham, slik at vi kan konsentrere oss om onsdag, sier Mourinho.

Terry er ikke like skeptisk som sjefen:

-  Det blir uansett ingen feiring i morgen kveld. Den må legges på is en stund til.

Hjemmefeiring likevel?

Chelseas første ligagull på 50 år fortjener dessuten en skikkelig feiring, og ikke bare en halvveis markering som i verste fall kan slå uheldig ut på veien mot en eventuell Champions League-finale i Istanbul. I går brukte Chelsea hele stjernegalleriet mot Fulham. Kanskje tenker supertaktikeren Mourinho innerst inne at det beste er å hvile hardt belastede spillere som Frank Lampard og John Terry mot Bolton neste lørdag og heller spille for poengdeling der. Slik får han uthvilte bein til returkampen på Anfield tirsdag 3. mai og holder dessuten samtlige mann på tå hev hele veien - fordi laget hans da trolig trenger ett ligapoeng til hjemme mot Charlton lørdag 7. mai for å sikre gullet.

Da kan det likevel bli en heidundrende gullfeiring på hjemmebane - og hvor deilig hadde det ikke vært for en litt halvslakk Chelsea-gjeng å reise på ligabesøk til Alex Ferguson på Old Trafford tre dager seinere - uten å ha noe som helst å bevise.

Liverpool hvilte

Rafael Benitez og Liverpool har definitivt litt å bevise. Et par timer etter at Chelsea hadde gjort jobben sin i går, gikk nemlig Liverpool av Selhurst Park etter flaue 0-1 for bunnlaget Crystal Palace.

Andy Johnson scoret sitt 20. seriemål for sesongen. Det er flere enn hele angrepsrekka til Liverpool har bokført.

Benitez satte John Arne Riise på benken fra start. Han kom ikke innpå før etter 53 minutter. Xabi Alonso og Luis Garcia spilte ikke i det hele tatt i det som åpenbart var et forsøk fra Benitez på å hvile nøkkelspillere før semifinalen i Champions League. Isteden fikk han et resultat som neppe gjør annet enn å ødelegge sjøltilliten foran neste tur til London.

USTOPPELIGE 1: Chelsea-kaptein John Terry (t.h.) og Frank Lampard har all grunn til å klappe om dagen. Den engelske ligalederen er så suveren i serien at manager José Mourinho håper nærmeste konkurrent Arsenal vinner mot Tottenham i morgen. Slik at Chelsea unngår feiring av ligagull bare to dager før semifinale i Champions League.
USTOPPELIG 2: José Mourinho heier.