Mourinho heier på ManU

Misliker Wenger-kritikk.

(Dagbladet.no): Chelsea-boss José Mourinho holder med Manchester United i lørdagens cupfinale mot Arsenal.

Det avslører han i en dokumentar som sendes på BBC mandag.

Mourinho er nemlig lite fornøyd med Wengers uttalelser om at tidligere Chelsea-årganger - spesielt under ledelse av Vialli - spilte finere fotball.

I tillegg har Arsenal-sjefen uttrykt seg lite smigrende om sine naboer i vest i forbindelse med Ashley Cole-saken.

- Når han sier han likte de andre Chelsea-lagene bedre, er det fordi vi er mestre. Han likte de andre lagene mye bedre når de (Arsenal) vant ligaen, sier Mourinho ifølge Sportinglife.

Men Mourinho har ikke noe problem med å se logikken i det Arsenal-sjefen har uttalt.

- Jeg likte ikke Arsenal i begynnelsen av sesongen, da de slo alle. Og jeg likte dem ikke mot slutten, da de banket Everton 7-0. I midten av sesongen - da de tapte poeng hver helg - elsket jeg dem, sier han.

Han presiserer imidlertid at han ikke kjenner Wenger personlig, og at han derfor ikke har noe imot ham.

RESPEKT: José Mourinhos respekt for Alex Ferguson er en viktig grunn til at han holder med Manchester United i FA-cupfinalen. FOTO: SCANPIX/AP
RESPEKT: José Mourinhos respekt for Alex Ferguson er en viktig grunn til at han holder med Manchester United i FA-cupfinalen. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Ferguson er derimot en mann Mourinho beundrer.

- Jeg respekterer Ferguson, men liker ham også. Man kan ha en liten ordkrig med ham, men når kampen slutter er alt over.

- Han er en veldig korrekt person, som har lært meg et par ting. Jeg ser gjerne at United vinner kampen, jeg har ikke noen problemer med det, sier portugiseren.