Mourinho henter driblefant

Mancini fra Roma til Inter.

(Dagbladet.no): Inter-manager José Mourinho ligger ikke på latsiden i overgangsmarkedet selv om det ser vanskelig ut å komme til enighet med Chelsea om portugiserens personlige favoritt Frank Lampard.

I stedet ser det ut til at mannen som får selv Cristiano Ronaldos overstegsfinter til å se ut som de gjøres i saktefilm, Romas Amantino Mancini, ut til å bli Mourinhos første kjøp for sesongen.

Det melder Sky Sports Italia.

- Begge parter er fornøyde, og vi håper Mancini kan gjøre det like bra som Christian Chivu har gjort det for oss, og bli en viktig spiller, sier Inter-direktør Gabriele Oriali i tv-intervjuet med Sky, gjengitt på Channel 4.

Den 27 år gamle kantspilleren med 12 landskamper for Brasil koster de tredoble italienske seriemestrene i overkant av 100 millioner kroner (10,3 millioner pund), og har blitt forespeilet en fireårskontrakt verdt rundt 30 millioner kroner i året.

Mønsterproff 

Nysigneringen til tross, Mourinho lar seg ikke stoppe i å flørte med mannen han åpenbart ønsker aller sterkest å se i svart og blått på Giuseppe Meazza kommende sesong.

Det spares nemlig ikke på superlativene når portugiseren får frie tøyler til å beskrive Frank Lampard.

DRIBLEGLAD: Mancini er en teknisk og dribleglad kantspiller av godt, brasiliansk merke. Her blir Manchester United Ji-Sung Parkhakket for sein i Champions League-kvartfinalen i vinter. Foto: AFP/Scanpix
DRIBLEGLAD: Mancini er en teknisk og dribleglad kantspiller av godt, brasiliansk merke. Her blir Manchester United Ji-Sung Parkhakket for sein i Champions League-kvartfinalen i vinter. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Han er den mest profesjonelle fotballspilleren jeg noensinne har jobbet med. Han er en spiller som trener bedre, er mer konsentrert, legger ned mer innsats og alltid er fokusert på det han gjør mer enn noen annen. Han er aldri fornøyd med prestasjonene, alltid ute etter å forbedre seg, alltid ute etter å lære. Dersom han mislykkes med en detalj i kampen, tilbringer han mer enn en time ekstra på treningsfeltet dagen etter bare for å øve på akkurat den situasjonen, forklarer Mourinho ifølge Sky Sports.

Mourinho henter driblefant
EN DRØM PÅ TRENINGSFELTET: José Mourinho (t.v.) trekker fram Frank Lampard (t.h.) som den mest profesjonelle spilleren han noensinne har jobbet med. Andrej Sjevtsjenko ser ut til å suge til seg lærdom.