José Mourinho i strupen på kritikerne

Mourinho holdt 12 minutter lang forsvarstale: - Det er fotballarv

Mener han arvet et lag uten forutsetninger for å vinne.

UNDER KRITIKK: Jose Mourinho sa hei, satt seg ned, og snakket nesten uavbrutt i 12 minutter på dagens pressekonferanse. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/File Photo
UNDER KRITIKK: Jose Mourinho sa hei, satt seg ned, og snakket nesten uavbrutt i 12 minutter på dagens pressekonferanse. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Hallo, jeg er her og jeg er i live, innledet José Mourinho, før han fulgte opp med en 12 minutter lang, gnistrende forsvarstale.

Manchester United-manageren har vært under skarp kritikk etter at laget gikk hodestups ut av Champions League etter tap for Sevilla tidligere i uka.

Både spillestilen og inngangen til de to kampene mot den spanske seriefemmeren har blitt kritisert, og Mourinho kom forberedt til pressekonferansen med et langt dokument fylt med fakta og statistikk.

- Det er fotballarv

Manageren pekte på Uniteds dårlige resultater i Champions League siden de vant i 2011, og snakket om «football heritage», eller fotballarv oversatt til norsk.

- På sju år med fire forskjellige managere har de ikke kvalifisert seg til Europa én gang, blitt slått ut i gruppespillet to ganger, og deres beste resultat er kvartfinalen. Det er fotballarv, sa portugiseren.

Mourinho har også påpekt at han selv har slått Manchester United ut av turneringen da han var manager i Porto og Real Madrid.

Lovte bedre ettermæle

55-åringen trakk også inn byrival Manchester City i regnestykket, og la vekt på at Pep Guardiola hadde arvet en spillertropp som var overlegen den han selv tok kontroll over for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer