Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

José Mourinho i strupen på kritikerne

Mourinho holdt 12 minutter lang forsvarstale: - Det er fotballarv

Mener han arvet et lag uten forutsetninger for å vinne.

UNDER KRITIKK: Jose Mourinho sa hei, satt seg ned, og snakket nesten uavbrutt i 12 minutter på dagens pressekonferanse. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/File Photo
UNDER KRITIKK: Jose Mourinho sa hei, satt seg ned, og snakket nesten uavbrutt i 12 minutter på dagens pressekonferanse. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/File Photo Vis mer

(Dagbladet): - Hallo, jeg er her og jeg er i live, innledet José Mourinho, før han fulgte opp med en 12 minutter lang, gnistrende forsvarstale.

Manchester United-manageren har vært under skarp kritikk etter at laget gikk hodestups ut av Champions League etter tap for Sevilla tidligere i uka.

Både spillestilen og inngangen til de to kampene mot den spanske seriefemmeren har blitt kritisert, og Mourinho kom forberedt til pressekonferansen med et langt dokument fylt med fakta og statistikk.

- Det er fotballarv

Manageren pekte på Uniteds dårlige resultater i Champions League siden de vant i 2011, og snakket om «football heritage», eller fotballarv oversatt til norsk.

- På sju år med fire forskjellige managere har de ikke kvalifisert seg til Europa én gang, blitt slått ut i gruppespillet to ganger, og deres beste resultat er kvartfinalen. Det er fotballarv, sa portugiseren.

Mourinho har også påpekt at han selv har slått Manchester United ut av turneringen da han var manager i Porto og Real Madrid.

Lovte bedre ettermæle

55-åringen trakk også inn byrival Manchester City i regnestykket, og la vekt på at Pep Guardiola hadde arvet en spillertropp som var overlegen den han selv tok kontroll over for to år siden.

- Den siste ligaseieren kom i 2012/13 og i fire sesonger på rad endte United på sjuende, fjerde, femte og sjette. Så på fire år var fjerdeplass det beste. Det er fotballarv, sa Mourinho før han viste til Citys resultater i samme periode.

- I løpet av de sju siste åra er Manchester Citys verste plassering fjerdeplass. De har vunnet to ganger, og snart tre, og de har kommet på andreplass to ganger. Det er arv, fortsatte Mourinho.

Han har kvittet seg med spillere som Wayne Rooney, Adnan Januzaj, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin og Víctor Valdés i løpet av sin tid som United-manager. Han har flere ganger vært åpenlyst kritisk til flere av de, og lovte å etterlate bedre spillere til sin etterkommer.

- Det er fotballarv og en dag når jeg drar vil den neste manageren finne Lukaku, Matic og selvfølgelig De Gea. De vil finne spillere med en annen mentalitet, kvalitet, bakgrunn og status, sa Moutinho.

- Et ordtak jeg liker

Hele talen ble fremført nesten uten avbrytelser fra journalister, og manageren virket ikke å være enig i noe av kritikken som har blitt rettet hans vei.

Mourinho bemerket at det bare er ti måneder siden han sist vant et trofé og understreket at han ikke kommer til å forlate klubben med det første.

- Det er ordtak jeg liker: hver vegg er en dør. Jeg kommer ikke til å springe av gårde eller forsvinne eller gråte fordi jeg hørte noen bue. Jeg kommer ikke til å forsvinne ned i tunnelen og springe vekk med en gang. Under neste kamp kommer jeg til å være den første som går ut. Jeg er ikke redd for mitt ansvar, fortalte han.

Manchester United møter Brighton i FA-cupen lørdag kveld kl. 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling