Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho hudfletter Terje Hauge

Mener nordmannen avgjorde kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Champions League: Chelsea - Barcelona 1-2. Når to av verdens beste lag møtes, er det to ting som kan skje. Det kan bli en kanonkamp - eller det kan bli en skuffende affære hvor lagene er forsiktige og redde for å tape.

1. omgangen var ganske tam. Etter pause var det et fyrverkeri. 2. omgangen hadde det meste: Scoringer, mange sjanser og neglbitende spenning.

Verdens tre beste fotballspillere møtte hverandre i kveld. Ronaldinho ble kåret til verdens beste fotballspiller i fjor, foran Frank Lampard og Samuel Eto\'o. Og det var disse tre som sto bak scoringene:

Stjernene avgjorde

• Frank Lampard slo frisparket som endte med Barca-selvmål og Chelsea-ledelsen.

• Ronaldinho slo frisparket som førte til at John Terry stusset ballen i eget mål til 1-1.

• Samuel Eto\'o scoret vinnermålet seint i 2. omgang.

Barcelona har skaffet seg et drømmeutgangspunkt foran returoppgjøret i Spania, ved å vinne borteseier nummer fire i Champions League denne sesongen.

UTVIST: Asier Del Horno ble utvist for en takling på Lionel Messi. Foto: REUTERS
UTVIST: Asier Del Horno ble utvist for en takling på Lionel Messi. Foto: REUTERS Vis mer

Chelsea tapte sin første hjemmekamp i turneringen på 15 kamper.

Rolig start

Barcelona prøvde seg med mye kortpasningspill i starten - og de forsøkte ofte å finne Ronaldinho, men spanjolene slet med å få noe særlig ut av finspillet.

Etter 11 minutter slo Eidur Gudjohnsen et strålende innlegg fra venstrekanten, men ingen Chelsea-hoder var på plass foran mål.

Noen minutter seinere fikk Ronaldinho en god sjanse da han fikk ballen på 10-12 meter. Han fikk derimot ikke stokket beina og kom seg ikke til avslutning.

Kampens første skikkelige skudd på mål kom etter halvtimen. Ronaldinho skjøt veldig godt langs bakken, men Peter Cech leverte en enda bedre redning.

Rasende manager

Ti minutter før pause braket nærmere 20 spillere sammen i en massekrangel. Grunn: Lionel Messi slo en tunnel på Arjen Robben, og ble deretter løpt/sparket ned av Asier Del Horno. Chelsea-spilleren bommet på ballen da han skulle klarere, og det så ikke ut som han mente og legge Messi i bakken.

Det så derimot stygt ut, og dommer Terje Hauge valgte å gi Del Horno rødt kort. En veldig streng avgjørelse, for den uheldige taklingen var bare i kategorien gult.

Chelsea-manager José Mourinho ønsker bare å snakke om de 35 minuttene av kampen. Han mener at kampen nærmest ble avgjort av det røde kortet.

- Det er vanskelig å spille mot Barcelona 11 mot 11. Når vi er en mann mindre blir det enda verre, sier han til TV3.

Portugiseren hevder at det bare er to personer som kan mene at det var rødt kort: Dommer Hauge og linjemannen.

- Del Horno går på ballen og vil takle. Messi hopper opp og da kan ikke Del Horno treffe ballen. Han faller spektakulært, dommeren står langt unna og ser bare fallet, sier Mourinho.

Etter kampen anbefalte Chelsea-manageren Sky Sports å vise det han mener var rent skuespill om igjen på tv.

- Kan dere vise situasjonen 200 ganger i uka, og overtale UEFA til å gi oss omkamp? spurte han tv-reporteren.

Heldig Chelsea-mål

Barcelona fortsatte å trille ball fram mot pause, og slo veldig sjelden en pasning lenger enn ti meter. I 1. omgang hadde gjestene ballen 65 prosent av tida.

Etter pause var temperaturen fortsatt høy på Stamford Bridge - og tempoet steg også i kampen. Til tross for én mann utvist, var Chelsea hissige på overganger.

Omgangens første virkelige sjanse kom ut av ingenting. Thiago Motta klinte til fra 30 meter, og ballen duppet litt rett før mål - men gikk likevel så vidt over.

Rett før timen var spilt tok Chelsea ledelsen etter en keepertabbe.

Frank Lampard slo et strålende frispark inn i feltet, og keeper Valdés kolliderte med medspiller Motta. Ballen gikk via Motta og i mål.

Målet var Chelseas 200. i Europa.

Nytt selvmål

Kort tid etter var Barcelona nær ved å utlikne. Messi dro seg fri inne i feltet og slo en pasning på tvers - men ingen Barca-spillere var sultne nok foran mål til å kaste seg fram.

En halvtime før slutt kom svenske Henrik Larsson inn for spanjolene. Halvveis i 2. omgang fikk han en strålende utlikningssjanse. Ronaldinho slo et frispark inn i feltet, og Larsson fikk heade ganske umarkert. Forsøket gikk derimot over mål.

En annen innbytter - Didier Drogba - holdt på å øke Chelsea-ledelsen like etter. Han dro seg fri i feltet, og klinte til fra skrått hold - like over.

20 minutter før slutt kom Barcelona-utlikningen. Ronaldinho slo et strålende frispark fra hjørnet av 16-meteren, og John Terry var uheldig og stusset ballen i eget mål.

Stormløp fra Barca

Bare sekunder etter utlikningen hold Messi på å sende gjestene i ledelsen. Han skrudde et skudd fra skrått hold, men ballen smalt i krysstanga.

Terry-selvmålet ga virkelig Barcelona blod på tann. De terroriserte Chelsea med gjentatte angrep i minuttene etterpå. John Terry gjorde opp for selvmålet da han kvarteret før slutt reddet et Ronaldinho-skudd på målstreken.

Men Chelsea hadde mer å by på de også. Drogba mottok en flott pasning i feltet, og dro ballen elegant med seg. Han forsøkte å lobbe over keeper, men lobbet også over mål.

Det var imidlertid Barcelona som var giftigst.

Ti minutter før slutt fosset Ronaldinho framover på banen. Han spilte ut til Larsson på venstresida, som dyttet ballen ut til Messi - som igjen slo et perfekt innlegg til Samuel Eto\'o.

Han headet ballen knallhardt i mål bak Cech.

Etter dette roet det seg litt på den dårlige Stamford Bridge-matta - som Barcelona klaget på før kampstart. Hjemmelaget orket ikke så mye mer, og gjestene var naturlig nok fornøyd med tingenes tilstand.

Debatt

Hva synes du om kampen som til slutt ble et skikkelig fyrverkeri?

NORDMANN I FOKUS: Terje Hauge ble ingen populær mann på Stamford Bridge da han viste ut Del Horno.
JUBLET, MEN TAPTE: Arjen Robben og Frank Lampard feirer ledelsen, men Barcelona kom tilbake.
VINNERMÅLET: Samuel Eto\'o headet Barcelona til seier.
RETT UT: Del Horno fortviler etter utvisningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!