Mourinho hyller dommeren etter tvilsomt rødt og manglende straffe

- Han liker ikke folk som filmer, og Real har ingen sånne.

(Dagbladet): Real Madrid knappet innpå Barcelona med seier borte mot Espanyol i går kveld, til tross for at de måtte spille nesten 90 minutter med ti mann.

Iker Casillas hadde ikke vært borti ballen før han ble utvist i duell med José Callejon etter bare 91 sekunder, det raskeste røde kortet i Madrid-klubbens historie.

Callejon falt i beste fall lett i duellen, og var også rask til å kikke mot dommer Mateu Lahoz for å se om den teatralske rullingen skulle bære frukter. Det gjorde den.

Sånt pleier vanligvis å hisse opp José Mourinho, men ikke i går. Med tre poeng i lomma etter en tøff arbeidsøkt valgte portugiseren i stedet å skryte av Lahoz.

- Dommeren tok kanskje feil da han viste ut Casillas og da han ikke ga oss straffe, men jeg liker intensiteten og nivået han legger seg på. Jeg liker selvfølgelig ikke å miste spillere, men han er en flott dommer som har lov til å gjøre feil - hvis han gjorde feil, sier Mourinho, ifølge Reals hjemmesider, og legger til noe som folk kanskje vil ha ulike meninger om:

- Han liker ikke folk som filmer, og mitt lag har ingen sånne. Derfor liker jeg ham.

Tvilsomt
Målvaktreserve Adan ble kastet til ulvene etter bare to minutter, men klarte seg bra i Casillas' sted. Real-kapteinen føler det røde kortet var strengt.

- Det var tvilsomt, men dommeren så det sånn, så da måtte vi akseptere det. Det viktigste er at vi spilte en fenomenal kamp til karakter ti av ti, sier Iker Casillas.

- Adan spilte en solid kamp. Han har fremtiden foran seg, mener Casillas.

Må ha tro
Marcelo ble til slutt matchvinner med sin scoring i første omgang, og Real kuttet luken opp til Barcelona til fem poeng etter katalanernes poengtap mot Sporting Gijon.

- Jeg kommer ikke til å forandre innstilling selv om vi er to poeng nærmere. Barcelona har en fem poengs ledelse, og jeg skulle gjerne vært dem. Hadde jeg vært Barcelona, hadde jeg vært komfortabel med avstanden, sier José Mourinho.

- Dersom matematikken tilsier at det er mulig for oss å vinne, må jeg tro på det. Da jeg ledet tabellen i andre ligaer ble jeg ofte spurt om jeg følte presset, og det gjorde jeg ikke, for i teten har du alt i egne hender. Press kommer når du henger etter, for da har du ikke råd til å gjøre feil, sier Real-sjefen.

JEG ER IKKE SUR: José Mourinho mente seg strengt straffet med det røde kortet, og snytt for straffe, men ville ikke kritisere dommeren.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
JEG ER IKKE SUR: José Mourinho mente seg strengt straffet med det røde kortet, og snytt for straffe, men ville ikke kritisere dommeren.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO Vis mer