Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho hyller evigunge Terry: - Som om tiden er skrudd ti år tilbake

- Han er proppfull av selvtillit.

HYLLER TERRY: John Terry har hatt en fantastisk sesong i Chelseas midtforsvar. Manager José Mourinho sier det er som om tiden er skrudd ti år tilbake. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
HYLLER TERRY: John Terry har hatt en fantastisk sesong i Chelseas midtforsvar. Manager José Mourinho sier det er som om tiden er skrudd ti år tilbake. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer

John Terry har hatt en fantastisk sesong i Chelseas midtforsvar. Manager José Mourinho sier det er som om tiden er skrudd ti år tilbake.

Ikke bare har Terry bidratt til å holde tett bakover, i de to siste seriekampene har veteranen også scoret for serielederen.

34-åringen så for et par år siden ut til å være på hell, men denne sesongen har Terry vært glimrende i Chelseas midtforsvar sammen med Gary Cahill.

- Han er proppfull av selvtillit. Jeg ser John fra 2004, 2005 og 2006. Ingen ting er annerledes. Den eneste forskjellen er at tvillingene hans nettopp hadde blitt født på den tiden, nå løper de rundt på treningsfeltet og spiller fotball, sier Mourinho.

- Han spiller veldig bra, men jeg sier alltid det samme. Når laget spiller bra, er det lett for individet, tilføyer portugiseren.

Gode kjøp Mourinho returnerte til Chelsea i 2013, nesten seks år etter at han først fikk sparken.

I hans første periode vant laget ligaen i 2005 og 2006, men sist sesong var Chelsea ganske langt unna det man kan kalle et typisk «Mourinho-lag».

Etter kjøpene av Nemanja Matic, Cesc Fàbregas og Diego Costa er blåtrøyene langt mer balansert, og så langt denne sesongen ser Chelsea nærmest uslåelig ut.

- Resultatene er gode og spillerne er fornøyde. Det er jeg også siden de spiller godt. Jeg er lykkelig siden jeg elsker spillerne mine. Det er viktig å være fornøyd med de rundt deg, det er noe jeg savnet et stund, sier Mourinho.

Chelsea leder ligaen tre poeng foran tittelforsvarer Manchester City. Søndag venter overraskelseslaget Southampton, og formen den siste tiden har fått mange til å hviske om at laget kan gjøre rent bord denne sesongen med seier i serien, mesterligaen, ligacupen og FA-cupen.

Har utviklet seg Mourinho selv sier det er stor forskjell på årets lag kontra det han arvet i fjor.

- Vi er et mye bedre lag når vi har ballen. I fjor var vi veldig gode defensivt og godt organiserte, men vi manglet litt kreativitet framover. Utfordringen i år var å tilføre kreativitet uten å miste de defensive kvalitetene i laget.

Så langt kan man si at Mourinho har lyktes med den planen. Sist sesong scoret laget 1,86 mål og slapp inn 0,71 mål per kamp. Denne sesongen scorer de 2,22 per kamp, mens snittet på innslupne er 0,72.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media