Mourinho hyller Fábregas: - Han er framtiden

Skal styre midten.

Etter et vellykket overgangsvindu, er Chelsea den kanskje største favoritten til å vinne Premier League denne sesongen. Manager José Mourinho sier Cesc Fàbregas skal styre troppene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
Etter et vellykket overgangsvindu, er Chelsea den kanskje største favoritten til å vinne Premier League denne sesongen. Manager José Mourinho sier Cesc Fàbregas skal styre troppene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB ScanpixVis mer

Etter et vellykket overgangsvindu, er Chelsea den kanskje største favoritten til å vinne Premier League denne sesongen. Manager José Mourinho sier Cesc Fàbregas skal styre troppene.

Fàbregas skal i første rekke erstatte Frank Lampard, som forlot Chelsea etter 13 år denne sommeren.

- Frank er del av klubbens historie, og han vil aldri bli glemt. Fàbregas er framtiden. Fortid er fortid, men framtiden er viktigere. Jeg mener, og det gjør spillerne mine også, at Fàbregas er den rette mannen til å spille sentralt på midtbanen, sier Mourinho.

Chelsea har hentet Diego Costa og Filipe Luis fra Atlético Madrid og den gamle helten Didier Drogba fra tyrkisk fotball, men det var kjøpet av Fàbregas som fikk folk til å heve øyebrynet.

Ikke bare var 27-åringen en stor helt hos rival Arsenal, han hadde vært i totttene på Mourinho både da han var i Arsenal og i Barcelona.

Likevel ble han hentet fra den spanske klubben for drøye 300 millioner kroner.

Chelsea, som ble nummer tre i serien sist sesong, åpner borte mot nyopprykkede Burnley 18. august.

(NTB)