Mourinho hyller Martin Jol

Chelsea-manageren skryter av Tottenham-sjefen før dagens toppoppgjør.

(Dagbladet.no): I dag møtes de to topplagene i Premier League - Chelsea og Tottenham - på White Hart Lane. Chelsea har vunnet tre strake, og leder ligaen med ni poeng. Tottenham og Manchester City følger like bak med sju.

Chelsea-manager Jose Mourinho brukte dagen før dagen til å hylle motstanderens manager - nederlenderen Martin Jol - for det han får til med langt mindre ressurser enn portugiseren har til rådighet.

- Martin gjør en god jobb, han er en god manager og laget hans spiller god fotball, skryter Mourinho ifølge The Times.

- Han fortjener statusen sin, og han fortjener den nye kontrakten.

Roser Davids

Jol har skrevet kontrakt med Tottenham for tre nye sesonger. Mourinho mener Tottenham bør gå for en plass mellom fjerde og sjette på tabellen i år.

Blant faktorene som kan gi Tottenham suksess allerede i år, er ankomsten til Edgar Davids. Også han lovprises av Mourinho:

- Han er rutinert, aggressiv og kan inspirere folk. Han er en spiller for de store anledningene, sier Chelsea-sjefen.

FÅR SKRYT: Tottenhams nye stjerne Edgar Davids (t.v.) og manager Martin Jol får begge skryt av Jose Mourinho. I dag kommer Chelsea til toppkamp på White Hart Lane. Foto: Reuters/Scanpix
FÅR SKRYT: Tottenhams nye stjerne Edgar Davids (t.v.) og manager Martin Jol får begge skryt av Jose Mourinho. I dag kommer Chelsea til toppkamp på White Hart Lane. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Strid om Arnesen

For to måneder siden var klubbene i bitter strid etter at Tottenham beskyldte Chelsea for å gå bak deres rygg for å snappe til seg sportsdirektør Frank Arnesen, som har lagt fundamentet for Tottenhams opptur sammen med Jol.

Saken løste seg etter at klubbene ble enige om en kompensasjon verdt over 90 millioner kroner. I avtalen står det også at dansken ikke starter jobben som talentspeider og spillerutvikler i Chelsea før førstkommende torsdag.

Vil ha ny direktør

Tottenhams styresjef Daniel Levy er på utkikk etter en ny sportsdirektør. Tottenham var ganske unike i engelsk sammenheng med den kontinentale løsningen med en sportdirektør i Arnesen og en hovedtrener i Jol. I England er de to funksjonene gjerne samlet i managerrollen.

- Hvis vi snubler over den rette personen, vil vi ansette ham, men det er ikke hovedfokus for meg, sier Martin Jol.

- Vi har fortsatt et fotballakademi og mange andre ting som Frank etablerte, og det handler om en struktur. Vi tror på den strukturen, sier Martin Jol.

I dag kan Tottenham klatre til topps i den engelske ligastrukturen. De må bare slå Chelsea for første gang på 30 forsøk i Premier League. Sist gang var i februar 1990.

• Følg Premier League direkte på dagbladet.no/live!

PÅ TOPP: Jose Mourinho og hans Chelsea har vunnet tre strake seire i ligaåpningen. Her fra 1-0-seieren mot Arsenal sist helg.