Mourinho hylles av Gordon Brown

- Får 222 mill. stor fallskjerm.

• Få oversikt: Alt om José Mourinho

(Dagbladet.no): Seinest i går trodde Chelsea-supportere Dagbladet.no snakket med at José Mourinho satt trygt.

• Les også: Alsaker tror Mourinho fikk nok

Men i natt kom meldingen om at den karismatiske 44-åringen er ferdig i jobben, uten at det betyr at han forsvinner tomhendt fra Stamford Bridge.

Med seg på veien tilbake til Portugal får han nemlig 222 millioner kroner (han hadde tre år igjen av kontrakten) - og skryt fra Storbritannias statsminister, Gordon Brown.

- Statsministeren er fotballfan, og han elsker å se Premiership-kamper. Derfor kjenner han godt til Mourinhos fantastiske suksess, sier en talsmann for Brown, ifølge Daily Mail.

- Mourinho har gitt et betydelig bidrag til britisk fotball i en kort periode, og han er også en av de store profilene innen idretten, fortsetter hyllesten fra Downing Street nummer 10.

Mourinho møtte i dag spillerne på treningsfeltet, men har latt være å uttale seg offentlig - i motsetning til hva vi har blitt vant til fra den kanten.

HOLDER HODET HØYT: José Mourinho signaliserer ikke her at han er blitt halshugd av Chelsea-ledelsen, men derimot at fansen skal holde hodet høyt hevet til tross for 1-1 mot Arsenal i mai i år. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX
HOLDER HODET HØYT: José Mourinho signaliserer ikke her at han er blitt halshugd av Chelsea-ledelsen, men derimot at fansen skal holde hodet høyt hevet til tross for 1-1 mot Arsenal i mai i år. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX Vis mer

Ifølge Sky Sports reiser han nå hjem for å ta en jobb i det portugisiske fotballforbundet.

• Les også: Israeler fikk Mourinhos jobb

Det kan han i så fall gjøre i trygg forvissning om at han leverte varene på balløya:

Av de 120 Premier League-kampene han ledet, endte 85 med seier, 25 med uavgjort og bare 10 med tap.

Mourinho hylles av Gordon Brown
LIKER FOTBALL: Storbritannias statsminister Gordon Brown er kanskje Chelsea-supporter? Iallfall så går han til det skritt å uttrykke sympati for klubbens populære eks-manager, José Mourinho.