KLAR FOR MANCHESTER UNITED: José Mourinho ble i dag presentert som United-trener. Her signerer han en fotballtrøye utenfor huset sitt i London. Foto: REUTERS/Toby Melville
KLAR FOR MANCHESTER UNITED: José Mourinho ble i dag presentert som United-trener. Her signerer han en fotballtrøye utenfor huset sitt i London. Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Mourinho i sitt første intervju: - Vi kan vinne

Selvsikker portugiser i intervju med MUTV.

(Dagbladet): Ryktene om at José Mourinho ville signere for Manchester United har versert lenge, og i dag bekrefta klubben dette selv på sine nettsider.

Portugiseren slutter seg til troppen etter sommerens EM, og først da vil han være tilgjengelig for pressen. Men for Manchester Uniteds egen TV-kanal, MUTV, ofret han noen minutter.

- Jeg føler meg bra. Jeg tror jeg er på riktig sted i karrieren min nå. Manchester United er en av de klubbene man må være forberedt på å komme til, fordi de er det jeg kaller en gigantisk klubb. Og gigantiske klubber er for de beste managerene. Jeg tror jeg er klar for det, sier Mourinho til kanalen.

- Vi kan vinne Han forteller at han er stolt, glad og beæret over å ta del i den tradisjonsrike klubben, og ser fram til å gå på banen med laget 7. juli. Nå ser han framover, og sier han velger å glemme de rødkleddes tre siste år, etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager.

- Nå må jeg fokusere på den store klubben jeg har i hendene mine. Jeg tror fansen forventer jeg skal si at jeg vil vinne, og spillerne må høre at jeg vil vinne. Spillerne og supporterne må føle at jeg sier det. Men jeg tror virkelig vi kan vinne.

«The Special One» mener han vet hva han kan gi fansen, og tror også fansen vet hva han selv trenger av dem. Men det viktigste for Mourinho, er forholdet med spillerne. Han tror det hjelper at han kjenner godt til sin nye klubb fra tidligere.

Portugiseren har flere ganger vært på Old Trafford, med flere forskjellige lag. Etter å ha vunnet med Real Madrid på «Theatre of Dreams», fikk han pepper av sin egen klubb.

- Jeg sa jeg mente det beste laget tapte, sa Mourinho og smilte lurt.

«The Special One» Portugiseren har en utrolig merittliste, og har vist at han kan få lagene opp i toppen og kjempe om de gjeveste plassene på tabllen.

I juni 2004 hentet Chelsea Mourinho for første gang, og portugiseren gikk raskt til innkjøp av nye spillere. Det førte til at Chelsea toppet ligatabellen fra desember, og deltok i Champions League-sluttspillet. I 2005 sørget Mourinho og hans mannskap for ligacupseier, i tillegg til Chelseas første ligatittel på 50 år.

På en pressekonferanse da han tok over Chelsea, uttalte Mourinho følgende:

- Ikke kall meg arrogant, men jeg er europeisk mester, og jeg mener jeg er «a special one». Det førte til at portugiseren fikk kallenavnet «The Special One».

I 2004/2005 og 2006/2007-sesongen kom Mourinho og Chelsea til semifinalen i Champions League. Begge årene tapte de mot Liverpool. Etter at laget spilte uavgjort mot Rosenborg i 2007/2008-sesongen, ga han seg.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.