Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho inviterer Pochettino - etter sparkingen

José Mourinho holdt torsdag sin første pressekonferanse som Tottenham-sjef. Han startet med å gi forgjengeren Mauricio Pochettino en stor dose gode ord.

ARVTAKER: Tottenhams tidligere manager Mauricio Pochettino (til høyre) sammen med etterfølgeren José Mourinho. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
ARVTAKER: Tottenhams tidligere manager Mauricio Pochettino (til høyre) sammen med etterfølgeren José Mourinho. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er klar for vanskelige spørsmål, fleipet han da han satte seg til rette på podiet.

- Jeg må først gratulere Mauricio med jobben han gjorde her. Han kommer alltid til å være en del av denne klubben. Han kan komme og besøke oss når han vil på treningssenteret. Døren er alltid åpen for ham, fortsatte Mourinho da han startet med å rose sin forgjenger.

Det var smekkfullt i det ganske lille presserommet på Tottenhams treningssenter i Enfield i Nord-London. Dit ankom Mourinho ti minutter etter oppsatt tid.

London-avisen Evening Standard har hatt en avstemming gående om Mourinho er rett mann eller ikke for «Spurs». Etter de vel 11.000 første stemmene, var 5703 for og 5413 mot.

Ulik

Tottenham spiller bortekamp mot West Ham lørdag. Det er tidligkampen (avspark 13.30) i Premier League den dagen.

- Vi har forskjellige måter å spille fotball på. Han (Mourinho) er ikke min venn, men heller ikke min fiende, sa West Ham-manager Manuel Pellegrini på en pressekonferanse torsdag.

Spurs er helt nede på 14. plass på tabellen og har mye å hente opp om det skal bli plass i Champions League neste sesong. De fire beste lagene i den engelske eliteserien får plass der.

Onsdag ble det klart at Mourinho overtar Spurs etter Pochettino. Portugiseren har skrevet under en avtale på vel tre og et halvt år. Han får betalt cirka 170 millioner kroner i lønn per sesong.

Mourinho vant to Premier League-titler med Chelsea. Han jobbet også i Manchester United i to og et halvt år etter de to periodene i Chelsea. Der vant klubben europaligaen og ligacupen en gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media