Mourinho kalte spillerne sine «vakre, unge egg»

Det angrer han kanskje på nå.

EGGERØRE: José Mourinho fikk egg-uttalelsen slengt i trynet av engelske journalister i dagens aviser. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
EGGERØRE: José Mourinho fikk egg-uttalelsen slengt i trynet av engelske journalister i dagens aviser. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): José Mourinho og Chelsea gikk på et historisk tap hjemme for Basel i Champions League i går. Det var første gang på ti år at London-laget tapte en hjemmekamp i gruppespillet i turneringen.

På tirsdagens pressekonferanse beskrev Mourinho spillerne sine som «vakre, unge egg».

- Egg som trenger en mamma, eller i dette tilfellet en pappa, for å ta vare på dem, holde dem varme om vinteren, gi dem tepper og jobbe for å forbedre dem, sa Mourinho til latter fra journalistene.

Denne uttalelsen fikk selvfølgelig den engelske pressen til å bruke ordene mot portugiseren. «Råtne egg» og «Mourinho står tilbake med egg i ansiktet» er de mest brukte titlene i dagens engelske aviser.

Det er ikke første gang Mourinho snakker om egg når han skal beskrive noe i Chelsea. Like før han fikk sparken av Chelsea-styret i 2007, ble Mourinho kjent for følgende beskrivelse av de økonomiske begrensningene i klubben:

- I supermarkedet har du egg av første, annen og tredje klasse. Noen er dyrere enn andre og gir deg bedre omeletter. Så når de førsteklasses eggene er i Waitrose (eksklusiv dagligvarebutikk), og du ikke kan dra dit, har du et problem.

Det kan gå en stund før manageren vil snakke om egg igjen etter den dårlige uttelingen.

- Mitt ansvar I går hadde pipa en annen lyd, og manageren mente at laget hans ikke var modent nok for utfordringen.

- Selvfølgelig gjør det vondt, men jeg tror laget sannsynligvis ikke er et lag som har modenheten og personligheten til å møte de harde utfordringene, sier Mourinho ifølge The Guardian.

50-åringen tok også på seg ansvarer for det bitre nederlaget.

- Jeg er manageren, jeg er ansvarlig for alt, sier Mourinho til Sky Sports.

- Spesielt etter dårlige resultater. I gode øyeblikk vil jeg at alle skal skinne, i vonde øyeblikk vil jeg at alle skal være rolige, sier Mourinho.

Nå ser han fram til helgas kamp mot byrival Fulham, hvor Chelsea vil få muligheten til å rette opp noe av inntrykket.

- I morgen vil jeg ikke våkne opp med et smil i ansiktet, men klokka sju vil jeg jobbe hardt og skaffe tre poeng mot Fulham, sier manageren.

I Premier League er José Mourinho fortsatt ubeseiret på Stamford Bridge.