FORKLARER: Manchester United-manager José Mourinho ønsker ikke å se Marcus Rashford spille EM-sluttspillet for U21 neste år dersom unggutten har etablert seg i A-landslagstroppen.
 Foto: NTB Scanpix<div>
</div><div><br></div>
FORKLARER: Manchester United-manager José Mourinho ønsker ikke å se Marcus Rashford spille EM-sluttspillet for U21 neste år dersom unggutten har etablert seg i A-landslagstroppen. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Manchester United:

Mourinho kan nekte Rashford å spille i U21-EM

- Meningsløst, sier manageren.

Manchester United-manager José Mourinho ønsker ikke å se Marcus Rashford spille EM-sluttspillet for U21 neste år dersom unggutten har etablert seg i A-landslagstroppen.

Englands fotballforbund ønsker å ta med Premier League-stjerner som Rashford til U21-mesterskapet i Polen i juni. Mourinho synes det er greit, men bare om spissen ennå ikke er etablert på seniorlandslaget.

– Nå er det oktober, og sluttspillet er til sommeren. Vi må vente og se hva som skjer, men det vil være meningsløst å si at han trenger å spille U21-sluttspillet for utviklingens skyld dersom han allerede er på A-landslaget, sa Mourinho onsdag.

Rashford, som fyller 19 år i slutten av måneden, var en sentral spiller på U21-landslaget som kvalifiserte seg til EM. Blant annet scoret han tre mål i 6-1-seieren mot Norge i september.

Bare ett landslag

U21-landslagstrener Gareth Southgate har overtatt seniorlandslaget etter at Sam Allardyce fikk sparken. Det er uklart om han får jobben permanent, men han brukte iallfall Rashford i VM-kvalifiseringskampene tidligere i måneden.

– Om han blir fast i seniortroppen under Southgate, må vi snakke om U21-EM, for da vil jeg ikke se ham reise dit, sa Mourinho.

– Annerledes er det om han er U21-spiller og bare det. Da er det ingen tvil om at han kan være med i sluttspillet.

Rashford står med fem A-landskamper så langt.

Rooney-sjanse

Mourinho ventes å gjøre endringer i laget til europaligakampen mot Fenerbahçe torsdag. Wayne Rooney og Henrikh Mkhitaryan kan gjøre seg håp om å slippe til noen dager før helgens storkamp mot Chelsea.

Rooney har ikke spilt fra start i noen av Uniteds fire siste kamper, og han har også mistet startplassen på landslaget under Southgate.

– Wayne jobber godt. Han er en av spillerne med ansvar for stemningen i troppen. Han er positiv og setter et godt eksempel. Vi vil bruke ham torsdag, fra start eller fra benken, sa Mourinho.

Shaw fra start

Mkhitaryan har slitt med en skade i låret og har ikke spilt siden Manchester-derbyet mot City i begynnelsen av september.

– Han har vært skadd lenge, men det er han ikke lenger. Han trener uten begrensninger, men jeg kan ikke bekrefte om han spiller, sa manageren.

Den eneste han ville garantere startplass er Luke Shaw, som får starte for første gang siden Mourinho kritiserte ham etter tapet mot Watford forrige måned.

(NTB)