Mourinho kan utestenges

Risikerer to kamper på tribunen.

(Dagbladet.no): UEFA etterforsker nå hva Chelseas manager Jose Mouinho sa om dommer Anders Frisk i forbindelse med Champions League-kampen mot Barcelona.

Anders Frisk la opp som dommer etter å ha mottatt flere drapstrusler etter kampen, og UEFAs dommersjef mener Mouinhos utfall har mye av skylda for hatstemningen Frisk opplevde.

- Vi bestemmer oss i løpet av et par dager hva slags straff han får, sier UEFA-sjef Lars Christer Olsson til Aftonbladet.

Og straffen kan bli to kampers utestengelse i Champions League - noe som betyr at begge kvartfinalene til Chelsea går uten Mouinho på benken.

Men det er ikke første gangen Mouirnho i så fall blir utestengt. Da han i sin første fulle sesong i Porto ledet laget til seriemesterskap, hjemlig cuptriumf og seier i UEFA-cupen, viste han svært mangelfulle Fair Play-evner i semifinalen i UEFA-cupen hjemme mot Lazio.

Porto ledet 4-1 og hadde sikret seg et glimrende utgangspunkt foran returmøte på Olympico i Roma. Men så fikk Lazio innkast like ved trenerbenken til Mourinho. Castroman skulle ta innkastet, mens Porto var i ubalanse, da Mourinho grep inn og slo ballen ut av hendene til Lazio-vingen.

I kaoset som oppsto fikk Mourinho rødt kort, kampen rant ut i 4-1-seier til Porto, men Mourinho måtte være på tribunene i returkampen.

Derfra ga han sine beskjeder ned til benken, til tross for at det var strengt forbudt. Og Porto gikk som kjent videre og slo Celtic i finalen.

PÅ TRIBUNEN? UEFA bestemmer seg i løpet av et par dager om Jose Mourinho skal utestenges.