VISTE FØLELSER: Manchester United-manager José Mourinho reagerer mot publikum under kampen mot Newcastle. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
VISTE FØLELSER: Manchester United-manager José Mourinho reagerer mot publikum under kampen mot Newcastle. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Mourinho kan være i trøbbel. Etterforskes etter kommentarer

Slang med leppa etter seieren over Newcastle.

Det er engelske Sky Sports som melder at Manchester United-manager José Mourinho etterforskes av Det engelske fotballforbundet i forbindelse med uttalelser portugiseren kom med etter 3-2-seieren over Newcastle i helga.

Mourinho ble filmet da han forlot banen etter kampenslutt på Old Trafford, hvor han leverte noen gloser på det som tilsynelatende var portugisisk.

Hvis FA finner Mourinho skyldig i å ha brukt «støtende, fornærmende eller krenkende språk», risikerer han utestengelse. Det er ikke satt ei tid på hvor lenge saken skal etterforskes.

Engelske tabloidaviser, deriblant The Sun, mener at Mourinho ropte: «Fodas filhos de puta», som betyr noe slik som «Dra til helvete, horesønner». Dette er altså ikke bekreftet.

Heksejakt

José Mourinho var gjennom en berg-og-dal-bane under kampen mot Newcastle lørdag kveld. 0–2 tidlig ble til slutt 3–2. Og trolig berget han managerjobben i Manchester United, i det minste på kort sikt.

Manageren snakket blant annet om det han opplever som heksejakt og ondskap etter en periode med mye press og spekulasjoner.

– Jeg er 55 år. Dette er første gang jeg ser menneskejakt. Jeg kan takle det. Jeg kan leve med det. Men noen av spillerne takler det ikke helt bra. Måten vi startet kampen på bar preg av panikk. Dette er ikke lett for spillerne, sier Mourinho.

– En venn av meg sa i morges: Om det regner i London, da er det Mourinhos feil. Om det er problemer rundt Brexit-forhandlinger, da er det Mourinhos feil. Jeg må være klar for det. Ondskap. Det er en menneskejakt. Men dette er mitt liv. Jeg elsker det, sier Mourinho.

Ordene til United-sjefen fikk blant annet klubblegenden Rio Ferdinand til å fyre seg opp. Mer om det kan du lese her.

Hardt vær

Mourinho har over lengre tid vært i hardt vær i Manchester United, men stadige spekulasjoner om han snart får sparken som manager i klubben.

Den engelske tabloidavisa Daily Mirror hevdet blant annet at Mourinho ville miste jobben uavhengig av resultatet mot Newcastle i helga, men foreløpig er han altså fortsatt i jobben.

Tidligere Manchester United-back Gary Neville fikk blant annet formidlet rapportene fra Daily Mirror. Da gikk den tidligere spilleren til angrep på klubbledelsen.

– Kanskje jeg er følelsesladd, og kanskje dette ikke er profesjonelt, men jeg bryr meg ikke. Det er noe råttent i denne fotballklubben og folkene i styrerommet for øyeblikket er ikke i nærheten av å være gode nok, sa Neville.