KAN BLI BENKET: Wayne Rooney er ikke lenger bankers på Manchester United-laget. Foto: Scanpix
KAN BLI BENKET: Wayne Rooney er ikke lenger bankers på Manchester United-laget. Foto: ScanpixVis mer

Mourinho kan vrake Rooney

Mourinho kan vrake Rooney, og beskylder pressen for formsvikten:  - Han må takle det

Manchester United-manager José Mourinho avviser at kaptein Wayne Rooney har «klippekort» på laget. Portugiseren innrømmer at spissens form har vært varierende.

Rooney har fått mye kritikk i engelske medier så langt denne sesongen. United-kapteinen har ikke klart å sette sitt preg på «de røde djevlene», men har likevel fått tillit fra start i fem av fem spilte seriekamper.

– Wayne er klubbens kaptein. Alle her stoler på ham. Han representerer klubben på en fantastisk måte, sa Mourinho til pressen fredag.

– Men i fotball gjelder det samme for alle. Hvis Wayne må på benken, må han på benken. Hvis han må bli hjemme, så blir han hjemme. Men det betyr ikke at man har et problem med ham. Ikke i det hele tatt, la Mourinho til.

Mourinho gir engelsk presse noe av skylden for at Rooneys form har dalt.

– Det var en Wayne før landskampen mot Slovakia, og det var en annen Wayne etter kampen. Skylden ligger, mener jeg, hos dem som gikk for hardt ut mot ham etter den kampen. Jeg mener det var for mye, men han må takle det. Han gir alltid hundre prosent på banen, sa United-manageren.

United har tapt sine to siste seriekamper. Lørdag har Mourinho og co. en mulighet til å snu det på eget gress. United tar imot Leicester på Old Trafford. (©NTB)