FÅR GJENNOMGÅ: Manchester United-stopperne Victor Lindelöf og Eric Bailly. Foto: NTB Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: Manchester United-stopperne Victor Lindelöf og Eric Bailly. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho-kjøp får gjennomgå: - Til tider skrekkelig

Manchester United-forsvaret får gjennomgå etter 2-3-tapet mot Brighton.

Manchester United gikk nok en gang på en smell borte mot Brighton i Premier League. Forrige sesong endte det 1-0 til hjemmelaget, som slo Manchester United 3-2 i går.

Manchester United slapp inn nest færrest mål i Premier League forrige sesong med 28, en god del mindre enn ett mål per kamp. De holdt nullen i sju av de åtte første kampene forrige sesong. Denne sesongen står de røde allerede med fire baklengsmål på to kamper.

Manchester United-manager José Mourinho etterlyste midtstoppere i sommer, men da overgangsvinduet stengte dagen før sesongstart, hadde ikke portugiseren fått inn noen nye spillere i sentrallinja bak.

I går var det Victor Lindelöf og Eric Bailly som dannet stopperparet mot Brighton - to spillere som Mourinho selv har hentet til Manchester United for henholdsvis 338 og 367 millioner kroner.

Sky Sports-ekspert Gary Neville peker på at det må gi alle stopperne i klubben dårlig selvtillit, at det i sommer var så offentlig kjent at Mourinho er ute etter nye stoppere.

- De vet at de spiller på lånt tid og jeg må si at Bailly og Lindelöf var svake. Det er José som har signert dem, sier Gary Neville ifølge Daily Mail.

- Det er dårlige kjøp. Den bakre fireren er ikke god nok for å vinne tittelen. De fem midtstopperne er andrevalg. De er ikke autoritære eller ledere, sier Neville videre.

- Skrekkelig

Den tidligere treneren og spilleren Graeme Souness går enda lenger i kritikken av spillermaterialet Mourinho råder over.

- Dette er den mest gjennomsnittlige spillergruppen jeg har sett i klubben siden før Fergie (Sir Alex Ferguson journ.anm.) kom til klubben, mener Souness, som peker på at gruppa spiller totalt uten selvtillit.

Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp forstår hvorfor Manchester United ikke åpnet sjekkheftet og hentet en ny midtstopper i sommer.

- Hvor mye mer penger kan du kaste ut for å fikse problemet? Han har kjøpt Lindelöf og Bailly og de ser så svake ut i dag, hvorfor vil du gi ham mer penger å bruke? spør Redknapp retorisk ifølge Sky Sports.

TV 2-ekspert Brede Hangeland mener Manchester United-forsvaret i går var «skrekkelig» til tider.

«Forsvarsspillet, som under Mourinho alltid har vært solid, var til tider skrekkelig. Og Mourinho, som desperat jaktet stoppere i overgangsvinduet, er mannen som hentet Lindelöf og Bailly», skriver han i et blogginnlegg på TV 2.

Han avslutter innlegget med «Mourinho er i ferd med å miste det».

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Lite kritisk

Mourinho nektet imidlertid å kritisere egne spillere offentlig etter 2-3-tapet i går. Han mener at den engelske pressen bruker det for det det er verdt når han er kritisk til egne spillere.

- Når jeg snakker om individuelle forestillinger og når jeg kritiserer spillere, aksepterer dere det ikke. Pressen og ekspertene er normalt veldig kritiske til meg når jeg går i den retningen, så vær så snill å ikke spør meg om å gå i den retningen, for det er ikke bra for meg. Så jeg vil være veldig, veldig glad for å analysere mine jobben mine spillere gjør når de er veldig gode, sier Mourinho ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

Og skal vi tro Mourinho, kan det bli en trend framover at han ikke går offentlig ut med kritikk:

Neste kamp for Manchester United er Tottenham hjemme på Old Trafford. Det er ventet at Mourinho vil gjøre flere endringer til den kampen.

Manchester United er den Premier League-manageren som har lavest odds hos bookmakerne når det gjelder hvilken Premier League-manager som blir den første til å få sparken.

Tidligere Manchester United-angriper Dimitar Berbatov kom iallfall med trøstende ord til fansen i dag:

Det spørs om det er trøstende nok på en blåmandag som dette.