Premier League:

Mourinho kollapset på hotellgulvet. Fikk hjelp av utskjelte Eva

To år seinere skjelte manageren ut legen på tv.

REDDET FØR BRÅKET: Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro havnet i bråk med klubbens tidligere manager Jose Mourinho. I ei ny bok kommer det fram at Carneiro hjalp Mourinho etter en kollaps to år tidligere. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock (4931278ae) 
REDDET FØR BRÅKET: Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro havnet i bråk med klubbens tidligere manager Jose Mourinho. I ei ny bok kommer det fram at Carneiro hjalp Mourinho etter en kollaps to år tidligere. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock (4931278ae)  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): José Mourinho (53) står med to strake tap i serien før Manchester United møter Leicester til Premier League-kamp i morgen klokka 13.30.

I dag ble det kjent at det kommer en ny bok om den portugisiske manageren, og smådrypp i britiske Daily Mail avslører flere hittil ukjente historier.

En av de mest dramatiske historiene er fra et Mourinho-besøk i USA sommeren 2013. Den daværende Chelsea-manageren kollapset nemlig på hotellgulvet under lagets sesongoppkjøring i «Statene».

SJEF: Jose Mourinho. Foto: NTB Scanpix
SJEF: Jose Mourinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daværende klubblege Eva Carneiro (43) og Chelseas spilleroffiser Gary Staker fant Mourinho ligge langflat - med ansiktet ned mot gulvet.

Boka er skrevet av Rob Beasley, sportsjournalist, som selv har jobbet tett på Mourinho. Han var til stede under den spesielle situasjonen i USA 2013:

- Jeg gikk bort til Mourinho og sa: «Wow, dette kan bli en fin «story»!» Sjokket i ansiktet til Carneiro og Staker var ubetalelig. Så hørte jeg en mumlende stemme fra Mourinho si: «Nei! Ingen story, ingen story. Det går bra med meg», skriver Rob Beasley.

Blandet piller

NY BOK: "Jose Mourinho - Up Close and Personal".
NY BOK: "Jose Mourinho - Up Close and Personal". Vis mer

Han skildrer videre:

«Han (Mourinho) verken så, eller hørtes, fin ut. Men det var ikke noe livstruende. Seinere trengte jeg ikke å oppsøke Mourinho. Han kom til meg. Han smilte og så litt flau ut. Det var klart å tydelig at han mente at det jeg nettopp hadde sett ikke var noe alvorlig».

Mourinho skal ha forklart at han følte seg svimmel da han falt om. At uhellet skyldtes noen piller han hadde fått grunnet en vond rygg og for mye roping på treningsfeltet. Det var blanding disse pillene som hadde skapt en reaksjon, fortalte Mourinho.

Det ironiske i historien er også at den gamle Chelsea-manageren fikk hjelp av nettopp Eva Carneiro. Carneiro ble skjelt ut av Mourinho og fikk seinere sparken som lege i Chelsea i fjor.

Det skjedde etter en episode der Mourinho langet ut mot legen på tv, etter at Carneiro gjorde noe Mourinho ikke likte i kamp mot Swansea.

Carneiro saksøkte Chelsea på grunn etter oppsigelsen og kom med et personlig søksmål mot Mourinho med beskyldninger om trakassering og diskriminering.

OMSTRIDT: Eva Carneiro. Foto: AP Photo/Matt Dunham
OMSTRIDT: Eva Carneiro. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

- Ikke fornøyd

I april snakket Carneiro offentlig for førte gang etter at hun fikk sparken.

Manchester City 5 5 0 0 15 - 4 15
Everton541010-313
Tottenham53208-211
Arsenal531112-710
Chelsea531110-610
Liverpool531111-810
Manchester United53028-69
Crystal Palace52127-57
Watford521210-97
West Bromwich52126-57
Leicester52127-77
Hull52126-77
Middlesbrough51225-75
Southampton51224-65
Swansea51134-74
Burnley51133-84
Bournemouth51133-94
West Ham51047-133
Sunderland50143-91
Stoke50143-141

- Å ha tillit til det medisinske apparatet er helt essensielt. Hvis du får en spiller til å ha tiltro til deg, er det større sjanse for at restitusjonsprosessen går bra. Spilleren vil stole på det hvis du gjør ting på rett måte, sa Carneiro.

Det var i 2-2-kampen mot Swansea at det svartnet for manager Mourinho. Portugiseren ble fly forbanna på sitt eget støtteapparat som gikk ut på banen for å hjelpe en spiller - samtidig som Chelsea jaktet scoring.

- Jeg var ikke fornøyd med det medisinske apparatet. Selv om du er lege, eller har andre oppgaver på benken, så må du forstå selve spillet. De er naive, sa Mourinho.

Sinne

Carneiro ble deretter vraket fra å delta på kampene til Premier League-laget, før hun til slutt fikk sparken. Saken ble en stor snakkis i England og en munnavleser ble satt på jobben for å finne ut hva Mourinho sa i kampens hete:

«Filho da puta» er de portugisiske ordene Mourinho bruker.

Fritt oversatt til norsk blir det «sønn av ei hore».

Carneiro er nå ansatt ved et medisinsk senter i Gibraltar. I november giftet hun seg med polfareren Jason De Cateret.

Engelsk eliteserie lørdag (6. runde, 16.00): Manchester U. – Leicester 13.30, Bournemouth – Everton, Liverpool – Hull, Middlesbrough – Tottenham, Stoke – West Bromwich, Sunderland – Crystal Palace, Swansea – Manchester C., Arsenal – Chelsea 18.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer