Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho lar seg ikke friste av 400 millioner og sparken i Chelsea

Norsk supporterleder tror portugiseren blir i klubben.

PÅ TRIBUNEN. Det blir noen kamper på tribunen for Chelsea-manager José Mourinho etter diverse utbrudd mot dommer i det siste. Om han får bli i Chelsea. Her er han avbildet foran møtet med West Ham. Da havnet han på tribunen underveis i kampen. Britisk presse spekulerer vilt. Men norsk supporterleder mener noe annet. Foto: EPA/Hannah Mackay/NTB/Scanpix.
PÅ TRIBUNEN. Det blir noen kamper på tribunen for Chelsea-manager José Mourinho etter diverse utbrudd mot dommer i det siste. Om han får bli i Chelsea. Her er han avbildet foran møtet med West Ham. Da havnet han på tribunen underveis i kampen. Britisk presse spekulerer vilt. Men norsk supporterleder mener noe annet. Foto: EPA/Hannah Mackay/NTB/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag sto det med krigstyper  på forsida av sportsbilaget i Daily Mirror at José Mourhinho var ferdig i Chelsea.

Portugiseren har oppført seg så eiendommelig, at spekulasjonene også går på at han til og med ønsker å få sparken.

Han blir omtalt som en grinebiter som har lagt igjen sjarm og selvironi et sted i feiringen av ligagullet i fjor. Det sies at han har mistet garderoben, som det heter. Og at spillerne er frustrerte og forvirrede.

Britisk presse spekulerer vilt. The Independent melder at Mourinho allerede har vært i kontakt med Paris St. Germain og Inter. Om han får sparken i Chelsea. Avisa skriver også, at Mourinho liker seg så godt i London, at han kan tenkes å bli og arbeide som TV-ekspert til han finner seg en ny klubb.

Daily Thelegraph har skrevet at det er følere ute etter Pep Guardiola og muligheten til å få ham til England, når kontrakten med Bayern München utløper etter sesongen.

Lørdag ble Mourinho sendt opp på tribunen i kampen mot West Ham etter at han ga dommer Jonathan Moss det glatte lag. Det påstås at han kalte dommeren for en feiging. Chelsea tapte 2-1 og ligger på lite ønskelig 15. plass på tabellen etter ti serieomganger.

Dette gjorde han kort tid etter at han ble idømt bot og en betinget karantene i en kamp. Om han ikke oppførte seg ordentlig.

Upassende oppførsel Nå har fotballforbundet opprettet disiplinærsak mot Mourinho for upassende oppførsel.

Mourinho har signert en fire-årig avtale. Får han sparken nå, kan det bety en fallskjerm på rundt 400 millioner kroner.

Men det betviler presseansvarlig Sondre Lyshaugen i Chelsea Supporters Norway.

- Penger er det han har nok av. Jeg tror ikke Mourinho lar seg friste av  sparken og 400 millioner. Han er en sterkt resultatorientert manager. Og det er resultater han ikke får nok av, sier Lyshaugen til Dagbladet.

Mourinho har tjent fett på å bli sparket i Chelsea tidligere. I sesongen 2007/2008 fikk han fyken og en sjekk på omtrent 250 millioner kroner.

Lyshaugen tror ikke det er så dramatisk nå.

Football - West Ham United v Chelsea - Barclays Premier League - Upton Park - 24/10/15
Chelsea manager Jose Mourinho looks on as Referee Jonathan Moss sent to the stands goalkeeping coach Christophe Lollichon and assistant first team coach Silvino Louro (not pictured)
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.
Football - West Ham United v Chelsea - Barclays Premier League - Upton Park - 24/10/15 Chelsea manager Jose Mourinho looks on as Referee Jonathan Moss sent to the stands goalkeeping coach Christophe Lollichon and assistant first team coach Silvino Louro (not pictured) Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. Vis mer

Han underbygger det med at det alltid har vært mye oppstyr rundt José Mourinho.

- Uansett hvor han har vært har det skjedd mye rundt hans person. Når resultatene samtidig ikke kommer, blir hans oppførsel et enda sterkere tema også utenfor banen, mener Sondre Lyshaugen.

Pressemelding For tre uker siden gikk klubben ut offentlig og bekreftet i en pressemelding at Mourinho hadde full støtte.

Det skjedde etter at Mourinho hadde et utspill om redde dommere etter at Chelsea hadde tapt for Southampton. Da fikk den hissige portugiseren en bot på 50 000 pund og en kamps betinget karantene.

Dette mener Lyshaugen forsterker inntrykket av at Chelsea har et ønske om kontinuitet, og at Mourinho skal bli. Men han legger til at man aldri helt kan vite hva eier Roman Abramovich vil foreta seg.

- Han er en handlingens mann.  Men jeg tror ikke han sparker Mourinho nå, sier Lyshaugen.

Britisk presse deler ikke den oppfatningen og kaller kampen mot Liverpool og den nye manageren Jürgen Klopp førstkommende lørdag som selve skjebnekampen for José Mourinho.

Styremedlemmet i supporterklubben ser lysere på det og mener det er mye å spille om fortsatt.

- Selv om ligagullet har fløyet, er det fortsatt ligacup, FA-cup og Champions League å spille om. Det kan bli en bra sesong fortsatt, sier Lyshaugen.

Han konkluderer slik:

- Vi snakker om en av de mest suksessrike managere gjennom alle tider. Er det en person som er i stand til å snu den dårlige trenden Chelsea nå er inne i, er det nettopp José Mourinho. Jeg håper og tror han får beholde jobben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!