Mourinho legger seg paddeflat

Chelsea-manageren viser nye sider.

(Dagbladet.no): Chelseas frittalende manager er kjent for å skyte først, for så ikke å spørre seinere - langt mindre beklage noe som helst.


Men i dag gjør han et unntak: - Everton, manageren og spilleren fortjener mine beklagelser, skriver portugiseren i en kunngjøring på Chelseas hjemmesider.

Krevde unnskyldning

Bakgrunnen for den sjeldne beklagelsen er påstanden hans om at Andy Johnson filmet under Evertons 2-3-kamp mot Chelsea i helga.


- Han er farlig for motstanderne, fordi det ikke går an å stole på ham. Jeg liker det ikke, sa Mourinho da.

I ettertid krevde Everton at han trakk beskyldningen tilbake.

I dag får de det altså som de vil, og det er i sannhet nye toner som slipper ut av Chelsea-trenerens munn.


- Først vil jeg si at jeg har den største respekt for Everton Football Club, David Moyes og spillerne deres. Det er derfor jeg elsker å spille mot dem, spesielt på Goodison Park, hvor atmosfæren er fantastisk, skriver han nå.

YDMYK: Det er ikke mange bildene hvor José Mourinho ser overdrevent ydmyk ut. I dag gikk han ut og beklaget sine beskyldninger mot Andy Johnson etter helgas Everton-Chelsea-kamp. Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
YDMYK: Det er ikke mange bildene hvor José Mourinho ser overdrevent ydmyk ut. I dag gikk han ut og beklaget sine beskyldninger mot Andy Johnson etter helgas Everton-Chelsea-kamp. Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX Vis mer

Men det slutter slett ikke der, og visste en ikke bedre, skulle en tro beklagelsen var ført i pennen av noen andre. Eller, kanskje er det trusselen om injuriesøksmål som har skremt fram den spake responsen.

- Var ikke aggressiv

- For det andre: Etter kampen var jeg klar på at Andy Johnson er en flott spiller, og jeg var ikke aggressiv i ordbruken, understreker Mourinho.


Han trekker fram at andre managere har rettet langt kraftigere angrep mot både hans spillere og en spiller som Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.

Så er det på\'n igjen, og suksesssjefen legger seg paddeflat.

- Jeg brukte aldri ordet «juks». Etter å ha sett situasjonen på video, må jeg si at dommer Halsey gjorde en glimrende jobb. Begge straffeavblåsningene var riktige, fastslår han, før han konkluderer:


- Prøvde Andy Johnson å unngå kollisjonen med keeperen min? Det ser nå ut til at svaret på det er ja, så Everton, manageren og spilleren fortjener mine beklagelser.

Denne kunngjøringen bør du antakelig skrive ut, ramme inn og henge på veggen, Andy Johnson!

Mourinho legger seg paddeflat
IKKE LIKE YDMYK: José Mourinho i aksjon under helgas kamp. Chelsea-manageren var fly forbannet for det han mente var filming.