Mourinho lokket Real- spillerne med frikveld

De svarte med 8-0.

FORNØYD MED RESERVEN: Jose Mourinho likte bevegelsene til tremålsscorer Karim Benzema i går. Foto: AP/Paul White
FORNØYD MED RESERVEN: Jose Mourinho likte bevegelsene til tremålsscorer Karim Benzema i går. Foto: AP/Paul WhiteVis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo og Karim Benzema scoret begge hattrick da Real Madrid knuste Levante 8-0 i Copa del Rey i går kveld.

Etter kampen fortalte José Mourinho at laget hans var ekstra motivert til å gjøre returkampen 6. januar til en formalitet, slik at de kunne unngå en hotellnatt i Levante.

- Før avspark spurte mine gutter meg om de kunne være hjemme med familiene sine på kvelden 5. januar, dersom de vant 4-0. Jeg svarte som fleip at vi reiser på kampdagen hvis vi scorer seks mål. Nå skal vi reise på kampdagen, men det er ikke et tegn på manglende respekt. Det er fordi vi synes det er viktig for spanjoler å bruke tid hjemme, sier Mourinho til Reals hjemmeside.

Måtte score Venstreback Marcelo bekrefter at spillerne hadde målfest i sikte.

- Vi måtte score så mange mål som mulig, sånn at returkampen ble lettere. Vi ville starte sterkt, slik at Levante fikk kjenne det. Nå kan vi hvile og komme tilbake på jobb først etter høytiden, sier brasilianeren.

Mourinho jubler for storseieren, men retter en pekefinger mot motstanderne som slapp inn åtte.

Bare ett tap på 25 kamper
- Jeg synes synd på Levante-spillerne, de er profesjonelle. Det er alltid surt å tape på denne måten. Jeg er lykkelig over å avslutte året på denne måten. Vi har vunnet 20 av våre 25 offisielle kamper, og tapt bare en. Mine menn tok kampen alvorlig og det er den eneste måten du kan vinne på, sier Mourinho.

Også Christiano Ronaldo kan se tilbake på en god kamprekke, på de siste 24 kampene står han med 25 mål. At Benzema også lyktes i går gledet Mourinho - som har sitt midtspissførstevalg Gonzalo Higuain ute med skade.

25 MÅL: Cristiano Ronaldo viser ekstrem målteft, med 25 mål på 24 kamper halvveis i sesongen. Foto: REUTERS/ Felix Ordonez
25 MÅL: Cristiano Ronaldo viser ekstrem målteft, med 25 mål på 24 kamper halvveis i sesongen. Foto: REUTERS/ Felix Ordonez Vis mer

- Han bevegde seg for å støtte lagkameratene, og presset for å vinne ballen da vi tapte den. Når du plasserer deg rett, så har du oftest gode kamper, sier Mourinho.

Fotballdemonstrasjon Barcelona leder Primera Liga to poeng foran Real, og katalanerne noterte også en 8-0-seier i november. Det har Benzema fått med seg.

- Folk ville at vi skulle vise dem hva fotball er, og vi ga dem en demonstrasjon. Også Real Madrid har evnen til å score seks, sju eller åtte mål, sier Frankrike-spissen.

Selv står han med ni nettkjenninger.

- Jeg vet ike om dette var min beste Real-match, men jeg skal være sterk og fortsette å jobbe hardt. Vi ønsker å vinne Cope del Rey, det er et viktig trofé for alle.