PÅ BENKEN IGJEN: José Mourinho ledet et Fifa-lag i oppvisningskamp i Mexico i natt. Her feirer han scoring med Alessandro Altobelli og Ronaldinho. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Edgard Garrido
PÅ BENKEN IGJEN: José Mourinho ledet et Fifa-lag i oppvisningskamp i Mexico i natt. Her feirer han scoring med Alessandro Altobelli og Ronaldinho. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Edgard GarridoVis mer

Mourinho lover at han er manager i juli, men frykter ett stort problem

- Vet ingenting om Manchester United.

(Dagbladet): Et halvt år er gått siden José Mourinho fikk fyken i Chelsea, men i natt var han tilbake på trenerbenken som sjef for et Fifa-legendelag i en oppvisningskamp i Mexico City.

Det store spørsmålet den siste tiden har vært om portugiseren skal erstatte Louis van Gaal som manager for Manchester United, men overfor AP i natt hevder Mourinho at det er helt i det blå.

- Jeg vet ingenting, jeg vet ikke noe om det egentlig, sier trenerstjernen.

- Jeg har ingen klubb, og jeg hadde håpet på at disse gutta skulle hjelpe meg litt, men etter et tap blir det vel enda vanskeligere å få meg en jobb, sier 53-åringen, og sikter fleipende til Fifa-laget han ledet i Mexico.

Tilbake i juli Mourinho legger samtidig til at han helt sikkert er tilbake som trener innen juli, selv om det i hans øyne er lovlig seint:

Sesongforberedelsene blir ifølge portugiseren vanskeligere når han er låst til en serie med treningskamper, spillerlogistikk etc, som han ikke selv har bestemt.

- Selvfølgelig savner jeg det. Men i juli er jeg tilbake. Og vi er i mai. Det er vanskelig for når du tar over en ny klubb i denne perioden, så har de gjerne allerede gjort mye av arbeidet, sier Mourinho.

- For eksempel: Jeg er ikke Chelsea-manager lenger, men jeg organiserte på mange måter Chelseas forsesong allerede for ti måneder siden. Klubbene har markedsavdelinger og slike ting som er involverte i alt, og kommer det en ny manager i mai, eller juni, så er det veldig vanskelig å påvirke en del ting, sier portugiseren.

Spekulasjoner Samtidig knyttes hver eneste lille detalj og rykte rundt Mourinho og Louis van Gaal til spekulasjonene rundt trenerframtiden i Manchester United.

Van Gaal er tilsynelatende sikker på å få bruke sommeren til å handle spillere i forberedelse for en sesong nummer to som sjef. Og da stortalentet Renato Sanches signerte for Bayern München denne uka, ble det lest som et tegn på at José Mourinho ikke skal til Old Trafford.

Sanches representeres nemlig av Mourinhos mektige agent Jorge Mendes, og mange mener Sanches ville endt i Manchester United dersom det virkelig er planen at Mourinho skal dit.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.