Mourinho med nytt United-stikk

José Mourinho virker fremdeles ikke å være Luke Shaws største fan.

IKKE BESTEVENNER: Luke Shaw fikk ofte gjennomgå av José Mourinho da han var manager. Nå er portugiseren TV-ekspert og deler meningene sine gjennom TV-ruta. Foto: NTB Scanpix
IKKE BESTEVENNER: Luke Shaw fikk ofte gjennomgå av José Mourinho da han var manager. Nå er portugiseren TV-ekspert og deler meningene sine gjennom TV-ruta. Foto: NTB ScanpixVis mer

José Mourinho har ikke vært på managerbenken etter at han fikk sparken fra Manchester United i desember i fjor.

Portugiseren har selv hevdet at han har fått mange tilbud, men at det foreløpig ikke har kommet noen interessante nok klubber på bordet. 56-åringen skal være ivrig etter å returnere til manageryrket, men i mellomtida fyller han tiden med andre ting.

Mourinho har blant annet jobbet en del som TV-ekspert, og før helga ble det klart at han skal jobbe for Sky Sports i tida framover. Kanalen dekker Premier League tett, og søndag fikk «Mou» sin debut da gamleklubbene Manchester United og Chelsea møttes.

Da klarte ikke manageren å holde seg helt i skinnet fra å komme med stikk til gamle kjente.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Fikk gjennomgå igjen

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom Mourinho og store deler av spillergruppa i United brøt sammen i løpet av hans siste periode i klubben.

En som fikk gjennomgå spesielt mye av manageren var Luke Shaw. Backen har selv innrømmet at man må ha tykk hud for å spille under portugiseren, og Mourinho var ikke alltid snill med den engelske landslagsbacken.

I 2015 pådro Luke seg et grusomt beinbrudd mot PSV, som satte han ut av spill i lang tid. Veien tilbake til toppform var tøff, og det hjalp ikke på den unge mannens selvtillit at Mourinho stadig vekk kom med kritiske utspill i media.

- Han spilte på siden foran meg, og jeg tok alle avgjørelsene for ham. Det var hans kropp med min hjerne, sa portugiseren om venstrebacken etter en kamp mot Everton. En annen gang klaget han på spillerens fysiske nivå, og sa at det ikke var sammenliknbart med de andre på laget.

Etter kampen mot Chelsea, kom Mourinho med et nytt, dårlig skjult stikk i retning Shaw. Portugiseren analyserte en Chelsea-sjanse for Sky, og la mye av skylda på venstrebacken.

- Harry Maguire blir dratt ut mot siden for å støtte Luke.

- Han (Maguire) kommer til å lære det i løpet av sesongen, at han ofte er nødt til å passe på bak Shaw, mente eksmanageren.

Lampard-kritikk

På Chelsea-benken satt Mourinhos tidligere spiller, Frank Lampard, som nå er blitt manager hos London-klubben. Den tidligere midtbanespilleren hadde sin første offisielle kamp ved roret, men måtte se egne menn gå på et sviende 4-0-tap mot United.

Chelsea hadde flere store sjanser i første omgang, og Solskjær innrømte at de røde hadde vært heldige som ikke lå under. Hjemmelaget på sin side var derimot langt mer effektive, og mål fra Marcus Rashford (2), Anthony Martial og Daniel James sørget for jubel på Old Trafford.

Etter kampen var Mourinho kritisk til laguttaket til Lampard.

- De kunne ha spilt med mer rutinerte spillere. Marcos Alonso var på benken, N’Golo Kanté var på benken, Olivier Giroud var på benken, ramset han opp, og fortsatte.

- Det hadde passet med litt mer erfaring i laget. Det ser du på prestasjonene til Mason Mount, Tammy Abraham og Andreas Christensen. Til slike store kamper er det behov for litt mer, mente Mourinho.

I neste runde møter Manchester United Wolverhampton. Chelsea tar imot Leicester på Stamford Bridge.