Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho med spydig svar: - Det er en skam

Etter saftig bot.

SINT: Jose Mourinho kaller straffen han har fått av FA for en skam. Foto: NTB Scanpix
SINT: Jose Mourinho kaller straffen han har fått av FA for en skam. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): José Mourinho ble ilagt en bot på 50.000 pund (620.000 kroner) og én kamps betinget karantene for dommerkritikken han kom med etter 1-3-tapet for Southampton i Premier League nylig.

Nå langer Mourinho ut:

- Jeg er glad jeg ikke får en fotlenke, sier Mourinho, ifølge The Guardian.

- 50 000 pund er en skam. Å risikere utestengelse fra kamp er forbløffende, sier Mourinho videre.

Wenger-stikk Bakgrunnen for straffen er tiraden og kritikken mot dommer Robert Madeley etter tapet mot Southampton.

BOK: Jose Mourinho under en bokseanse for boka 'Mourinho' ved Waterstones Piccadilly, London. NTB Scanpix
BOK: Jose Mourinho under en bokseanse for boka 'Mourinho' ved Waterstones Piccadilly, London. NTB Scanpix Vis mer

Ifølge britisk presse leverte Mourinho også et stikk i retning Arsene Wenger - uten å nevne navn. Wenger fikk nemlig bot etter en kontrovers med nettopp Mourinho på Stamford Bridge i oktober 2014. Wenger kalte også dommer Mike Dean «svak» og «naiv» nylig.

- Forskjellen på redd, svak og naiv er 10 000 pund og én kamps karantene, sier Mourinho.

- Redd koster 50 000. Svak og naiv - du skjønner greia, sier Mourinho.

Talen Her er noe av det Mourinho i sitt ene svar på over sju minutter nylig:

 Jeg kan tenke meg hva folk snakker om, så jeg vil gjøre det klart at: 1. Jeg vil ikke løpe fra ansvaret. 2. Hvis klubben vil ha meg bort, må de sparke meg. Å bli mester denne sesongen kommer til å bli vanskelig, men jeg er overbevist om at vi vil bli topp fire. 3. Jeg tror klubben står overfor et mulig veiskille i klubbens historie: Hvis klubben sparker meg, sparker de den beste manageren Chelsea har hatt. Sparker de meg sender de et signal om at disse resultatene bare er managerens feil, sier Mourinho.

Han fulgte opp:

- I første omgang hadde vi kontroll, men etter det første målet får vi det vanskelig. I pausen sa jeg til spillerne at de skulle ta det med ro, at det ikke var noen grunn til å stresse. Men etter at vi ikke fikk straffen i andre omgang, kollapset spillerne. De er så langt nede, at de kollapset, sier Mourinho, som også gikk til angrep på den engelske dommerstanden:

- Dommerne er redde for å dømme i favør av Chelsea. På 1-1 skal vi ha et klart straffespark, som vi ikke får. Om dommerne vil straffe meg, er det ikke noe problem for meg, men jeg vil si dette fordi jeg mener spillerne og supporterne fortjener bedre. Jeg sier det igjen: Dommerne er redde for å gi Chelsea straffer. Hvorfor? Fordi det alltid blir stilt spørsmål om det fra dere (media). Nå har vi også Diego Costa suspendert på grunn av bilder som har blitt vist. Straffesparket vi skulle hatt i dag, blir helt avgjørende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!