IKKE FORNØYD: José Mourinho var ikke fornøyd med behandlingen han fikk i England, sammenlignet med andre managere. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: José Mourinho var ikke fornøyd med behandlingen han fikk i England, sammenlignet med andre managere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho med stikk mot Klopp og Guardiola

Den frittalende portugiseren er ikke fornøyd med behandlingen han fikk i United-tiden. Samtidig sender han stikk mot sine tidligere rivaler.

Det har nå gått over én måned siden José Mourinho fikk sparken i Manchester United, og senere ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær. Den siste uka har han igjen kommet frem i rampelyset gjennom jobben han har fått i Bein Sports. Der har han sittet i studio som ekspert - sist gang i kampen mellom Arsenal og Chelsea, som forøvrig endte 2-0.

Under lørdagens sending uttrykte Mourinho at han ikke var fornøyd med hvordan han ble behandlet i sin tid i England.

Den tidligere United-manageren har tidligere fått oppmerksomhet for hendelser som har skjedd på sidelinjen. Ikke lenge før han fikk sparken, valgte han å sparke til et sett med drikkeflasker etter å ha vunnet en kamp i Champions League. Tidligere har han også fått negativ oppmerksomhet for munnhuggeri på sidelinjen.

På nettopp denne biten mener Mourinho at han blir behandlet annerledes i forhold til Pep Guardiola og Jürgen Klopp.

- Når Mourinho oppfører seg dårlig på sidelinjen, når Mourinho sparker en flaske, når Mourinho gjør ditt, når Mourinho gjør datt, så er han ute. Han er suspendert og må betale for det, sier portugiseren, før han sender et stikk mot sine manager-kolleger:

- Når Klopp gjør slikt, er han spesiell. Når Guardiola gjør slikt, er han spesiell.

Mourinho påpeker videre at han ikke har hatt den samme spiller-karrieren som de to nevnte, og at han ikke hører hjemme i det han kaller «fotball-stammen». Med uttrykket mener han managere som har hatt en god spiller-karriere før de ble manager i en klubb.

Mourinho mener at han har sett seg nødt til å skape seg et navn på den vanskelige måten.

- Jeg elsker fotball. Fotball er mitt liv. Jeg har drevet med fotball så lenge jeg kan huske, men jeg hører ikke til i denne stammen. Jeg bruker ikke tid på å være en del av stammen. Jeg bruker ikke tid på å skaffe meg et «image», mener Mourinho.

Har fått jobbtilbud

Da Mourinho fikk sparken, gikk det noen uker før man hørte noe særlig om han. Men i det siste har han altså fått seg jobb som ekspert i Bein Sports, og han skal ha blitt nevnt som potensiell ny manager i portugisiske Benfica.

Portugiseren kunne nemlig avsløre at han har fått flere jobbtilbud allerede.

- Jeg skal analysere ting. Jeg har avslått tre tilbud allerede, fordi jeg følte det ikke var noe jeg ville. Jeg kommer til å holde meg rolig. Jo mer tid jeg har, jo bedre kan jeg forberede meg, sier Mourinho.

- Guardiola fikk støtte

Under sendingen uttrykte Mourinho at Klopp og Guardiola stort sett har fått det som de vil i Liverpool og Manchester City.

Et eksempel han trekker frem, er da Guardiola trengte nye backer til Manchester City.

- Han ville ikke ha Pablo Zabaleta eller Bacary Sagna og han ville ikke ha Aleksandar Kolarov eller Gaël Clichy. Den sommeren solgte han fire backer og fikk fire backer. Han fikk støtte, sier Mourinho til Bein Sports, og fortsetter med et nytt eksempel. Denne gangen om Klopp og Liverpool:

- Jeg tenker på hvor mange spillere som var i Liverpool før Jürgen kom. Ingen Alisson, ingen van Dijk, ingen Robertson, ingen Salah, ingen Firmino, ingen Mané, ingen Fabinho, ingen Wijnaldum, ingen Keita.

Mourinho uttrykker videre at han følte han ikke fikk samme behandling i Manchester United. Dette til tross for at han signerte spillere som Lindelöf, Lukaku, Sanchéz, Matic, Pogba og Fred for store summer.

- Hvis du har muligheten til å velge spillere som følger dine fotball-ideer, eller som føler at din idé er den beste for å vinne en viss turnering, er det én ting. En annen ting er hvis du ikke har muligheten til dette, sa Mourinho.