Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho mener Chelsea bare har vunnet småtterier

- Jeg har fortsatt å vinne viktige ting. De har også fortsatt å vinne... noe.

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Gjensynsgleden var stor da José Mourinho returnerte til Stamford Bridge mandag, og portugiseren tok seg tid til alle. Her omfavner han Chelsea-ansatte Brian Pullman.  Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis
TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Gjensynsgleden var stor da José Mourinho returnerte til Stamford Bridge mandag, og portugiseren tok seg tid til alle. Her omfavner han Chelsea-ansatte Brian Pullman. Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Mourinhos tilbakekomst til Stamford Bridge direkte i fotballstudio: Chelsea - Inter kl. 20.45.

(Dagbladet): Gjensynsgleden var stor da tidligere Chelsea-manager José Mourinho var tilbake på Stamford Bridge mandag - som Inter-manager.

- Jeg føler meg hjemme. Jeg åpnet døren. Jeg gikk gjennom døren. Jeg gikk opp i annen etasje. Der var det folk jeg kjenner. Jeg til tredje etasje. Der var det folk jeg kjenner. Noen kom bort til meg. Det gjorde ikke spillerne, men de er på jobb og trolig på hotellet. Jeg føler meg hjemme. Før og etter kampen kjenner jeg alle, og jeg elsker dem alle. Men i 90 minutter, kjenner jeg ingen, sa Mourinho, på klassisk Mourinho-vis.

- Dette er klubben jeg jobbet for i tre og et halvt år. Det er de samme menneskene, de samme spillerne og de samme supporterne som fikk meg til å føle meg fantastisk hver gang vi spilte på denne stadion. Jeg tror ikke jeg kommer til å bli buet på. Jeg tror jeg vil bli applaudert. Men tro ikke at de nedtonede følelsene betyr at jeg ikke ønsker å vinne, fortsatte han.

Gammelt vennskap ruster ikke, og den karismatiske portugiseren brukte mye tid på å erklære sin kjærlighet til sin gamle arbeidsgiver, i påhør av mer enn 20 Chelsea-ansatte som hadde lagt arbeidet til side for å overvære pressekonferansen. 

- Fortsetter å vinneLikevel ville ikke José Mourinho vært José Mourinho om han ikke serverte sulteforede journalister noen selvsikre gloser. Inter-sjefen har aldri vært noen fremmed for å skryte av egne prestasjoner, og gjerne sammenligne dem med andres.

- Jeg har fortsatt å vinne viktige ting. De (Chelsea) har også fortsatt å vinne... noe. Siden jeg dro, har de vunnet FA-cupen, sier Mourinho, som vant en oppskriftsmessig Serie A-tittel i debutsesongen i italiensk fotball.

- Det viktigste er hva slags forhold vi har i dag. Det er ingen anger, ingen større problemer. Bare respekt, legger han til.

Mourinho ledet Chelsea til deres første seriemesterskap på 50 år i 2005, og fulgte opp med å forsvare tittelen året etter. Ingen av Chelseas fire managere siden den gang har klart å gjenskape den bedriften, selv om Carlo Ancelotti fortsatt har alle muligheter til å løfte Premier League-trofeet i mai.

Men selv ikke sportslig suksess kunne redde forholdet til klubbens mektige eier, Roman Abramovitsj. Det var nemlig blitt påført uopprettelig skade lenge før Mourinho ble presset til å ta sin kamelhårsfrakk og gå etter at Chelsea spilte 1-1 på hjemmebane mot Rosenborg i Chapions League høsten 2007.

- Ville ha sluttet førMourinho ser med vemod tilbake på den brå avskjeden for to og et halvt år siden.

- Jeg beklager det som skjedde. Jeg blir lei meg når jeg ser på situasjonen i de fire store lagene i England: De samme managerene er fortsatt i jobbene sine. Sir Alex er her, Wenger er her og Benitez er her. Jeg gjorde mer enn nok til fortsatt å være her. Men avgjørelsen ble tatt. Chelsea ser framover. Jeg ser framover. Chelsea har kommet seg videre. Jeg har kommet meg videre, understreket han.

TOK CHELSEA TIL NYE HØYDER: José Mourinho ledet Chelsea til lagets første seriemesterskap på 50 år i 2005, og forsvarte tittelen året etter.Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TOK CHELSEA TIL NYE HØYDER: José Mourinho ledet Chelsea til lagets første seriemesterskap på 50 år i 2005, og forsvarte tittelen året etter.Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Likevel betyr ikke det at Mourinho ville ha fortsatt i jobben om det hadde vært opp til ham selv. I stedet ville han ha sluttet på et tidligere tidspunkt om han kunne ha skrudd tilbake tida.

- Jeg burde ha sluttet dagen etter FA-cupfinalen (mot Manchester United) på slutten av den tredje sesongen. Tidspunktet da jeg dro ble galt. Jeg ventet tre-fire måneder til jeg sluttet i september, og jeg hadde det ikke bra med meg selv igjen før den dagen jeg begynte i Inter, sa han på pressekonferansen.

Ubetydelig forhistorieMens Mourinho var i det emosjonelle hjørnet, er hans tidligere elever mest opptatte av å snu 1-2 til et resultat som sender London-laget til kvartfinale.

- Vi tenker ikke på forhistorien. Vi tenker i stedet på å skape historie. Vi bryr oss ikke om hva som har skjedd i fortida. Vi er bare konsentrert om å vinne og gå videre, poengterer Florent Malouda, ifølge The Guardian.

Formsvakt InterChelsea har vunnet sine to siste sluttspillmøter med italienske lag, og har ikke tapt på Stamford Bridge i Champions League-sammenheng på 21 kamper. 15 av disse har endt med seier.

Chelsea har dessuten gått videre etter å ha ligget under 1-2 fra den første kampen de to siste gangene så har vært tilfelle - mot Barcelona i 2005, og mot Fenerbache i 2008.

Inter har på sin side røket ut på dette stadiet av turneringen tre år på rad - de to siste årene mot engelsk motstand i form av Liverpool og Manchester United. De italienske gjestene har dessuten vist sviktende form i hjemlig serie den siste tida. Fra å styre mot et sikkert seriegull, har Inter-skuta fått kraftig slagside etter bare én seier på de seks siste kampene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!