Mourinho mener Costa er Premier Leagues beste spiller

- En komplett forestilling.

MÅLFARLIG: Diego Costa har levert fire fulltreffere på sine tre første seriekamper for Chelsea. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
MÅLFARLIG: Diego Costa har levert fire fulltreffere på sine tre første seriekamper for Chelsea. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Chelsea-manager José Mourinho mener Diego Costa har vært Premier Leagues beste spiller i de tre første serierundene.

Lørdag scoret spanjolen to ganger da Everton ble slått 6-3 på bortegress.

Totalt har spissen fire mål på tre kamper, og han har slått skikkelig til fra start etter overgangen fra Atlético Madrid.

Kontroverser Det gleder Mourinho, som forrige sesong uttalte gjentatte ganger at han ikke hadde ordentlige spisser i laget.

- Det var den komplette forestillingen fra en spiss. En perfekt kamp i hvert eneste aspekt. Han taklet, gjenvant baller, holdt på ballen og bevegelsen var av høy kvalitet. Alt var virkelig bra, roser portugiseren sin nye stjernespiss.

- Diego hadde tre sjanser og scoret to mål. Han er en god avslutter som gir oss mye. Når alt kommer til alt, er vi livsfarlige i angrep, fortsetter han.

Men lørdagens suksesskamp kom ikke uten skår i gleden. Etter Seamus Colemans selvmål som ga Chelsea 3-1-ledelse, løp Costa bort til backen og hånet ham. Det fikk det til å koke over for Everton-keeper Tim Howard.

Heller ikke Mourinho og Everton-manager Roberto Martínez var helt enige etter hendelsen.

- Må lære seg kulturen - Jeg var ikke fornøyd med måten noen av Everton-spillerne forsøkte å skape problemer med Diego på. Han har kanskje vært den beste spilleren i Premier Leagues åpningskamper, men han har tre gule kort. Det er skuffende.

Diego Costa vet hvordan han lokker fram smilet hos manager José Mourinho. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)
Diego Costa vet hvordan han lokker fram smilet hos manager José Mourinho. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix) Vis mer

- Jeg tror ikke det er i tråd med Evertons lagånd, for de er positive hele veien, å jakte kort til en spiller som kom hit for å spille fotball, sa Mourinho.

Martínez var hakket mer forsiktig:

- Jeg er skuffet om en manager klager på spillernes innstilling. Jeg tror at enkelte utenlandske spillere trenger å forstå kulturen og de etiske reglene i Premier League. Det er noe han (Costa) kommer til å lære seg. Det er en profesjonalitet i denne ligaen som han må forstå.

Chelsea topper Premier League etter tre strake seirer før landslagspausen. Everton har slitt defensivt og har kun to poeng og hele ti baklengsmål fra tre kamper.

(NTB)