Mourinho mener Messi skulle vært utvist

Mens Guardiola er overrasket over at Real Madrid ikke straffet Barcelona mer.

(Dagbladet): • Real Madrid - Barcelona 1-3

Barcelona snudde kampen, etter Karim Benzemas tidlige ledermål og vant til slutt 3-1 på Santiago Bernabeau. Real Madrid-trener Jose Mourinho mente etter kampslutt at slaget ble avgjort av flaks.

- Vi spilte en balansert første omgang, og hadde muligheten til å gå opp til 2-0, da ville kampen vært annerledes. Isteden scoret Barcelona et heldig mål i den andre omgangen og da vi bommet på enda en stor mulighet hadde de det psykiske overtaket, sa Mourinho ifølge Real Madrids hjemmeside.

Portugiseren mener også at Barcelona burde vært redusert til ti mann da Lionel Messi taklet Xabi Alonso omtrent halvveis inn i den første omgangen. Like før hadde Messi fått et gult kort for protester.

- Jeg mente at Messi burde hatt rødt for taklinga på Alonso, men dommeren så det bedre enn meg, jeg var 40 eller 50 meter unna. Jeg vil ikke kritisere noen før jeg har sett det igjen på TV, sa Mourinho før han la til:

- Flere av spillerne mine har blitt feilaktig utvist før.

Rose Valdes Pep Guardiola roste sine elever etter kampen, men trodde at Real Madrids tidlige scoring ville koste dem mer.

- Det er alltid vanskelig å vinne her, men klarer man det er det verdt det, sa han ifølge Marca.

SKULLE VÆRT UTVIST: Jose Mourinho mener Messi skulle vært utvist. Foto: Reuters / Susana Vera / Scanpix
SKULLE VÆRT UTVIST: Jose Mourinho mener Messi skulle vært utvist. Foto: Reuters / Susana Vera / Scanpix Vis mer

Han roser også Victor Valdes som fortsatte å slå pasninger som bakerste mann til tross for den horrible pasningen som ga hjemmelaget ledelsen etter bare 21 sekunder.

- At han fortsatte å spille ballen ut etter feilen hans gir er et perfekt bilde på laget mitt. Vi hold ved filosofien vår, og det er ikke mange lag som hadde fortsatt å spille seg ut bakfra etter å ha gjort en slik feil, sa Guardiola.

- Overlegne Xavi Hernandez, som scoret i sin 600. kamp for Barcelona, mener katelanerne var overlegne.

- Vi var overlegne, til tross for feilen i begynnelsen. Å være modige er en del av filosofien vår, og en vinner ikke her uten å være modige, sa Xavi Hernandez etter kampen ifølge AS.

Guardiola endret formasjonen fra en 4-3-3 innledningsvis til en 3-4-3/4-4-2-variant i den andre omgangen. Det ga resultater.

- Planen var å gjøre endringen tidligere, men etter deres tidlige mål ventet jeg litt for å gi laget mer stabilitet. Etter hvert måtte jeg bestemme meg for om jeg skulle være modig eller veldig modig, sa Guardiola etter kampen.