PÅ VEI MOT NOK EN FINALE: Jose Mourinho og Chelsea skal møte i semifinalen.Foto: AFP  / GLYN KIRK / NTB Scanpix
PÅ VEI MOT NOK EN FINALE: Jose Mourinho og Chelsea skal møte i semifinalen.Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

Mourinho møter Atletico

Real Madrid møter Bayern München i Champions League.

(Dagbladet): Luis Figo trakk semifinalene i Champions League, og de fire som gjør opp seg imellom om finaleplassen i Lisboa i mai, er Real Madrid mot Bayern München, og Atletico Madrid mot Chelsea.

- Det blir en ekstremt tøff kamp mot Bayern München, men jeg håper jo selvfølgelig at Real Madrid vinner, sier spanjolenes representant i trekningen, legenden Emilio Butragueno.

De to førstnevnte har hjemmekamp først, og kampene skal spille 22. og 23. april, og 29. og 30. april.

Det betyr at det kan bli en helspansk Champions League-finale i Lisboa.

Torres mot barndomsklubben
Men det betyr også en hel del andre ting. Blant annet at advarselen Uefa sendte til Chelsea om innblanding i Atelticos laguttak med tanke på den Chelsea-utlånte keeperen Thibaut Courtois gjelder.

Uefa truer Chelsea med straff dersom de presser igjennom kompensasjonen de to klubbene har vært enige om når det gjelder kamper mot hverandre der Courtois spiller.

Chelsea-kampen byr også på et møte mellom den spanske storstjernen Fernando Torres og barndomsklubben Ateltico Madrid.

- Det blir en vanskelig kamp der det er femti-femti-sjanse å gå videre. Atletico spilte en fantastisk kamp mot Barcelona og fortjener å være i semifinalen, sier Paulo Ferreira, som vant Champions League med Chelsea i 2012, men som nå har lagt opp som fotballspiller.

Helspansk i Europa League

I Europa League ble Sevilla trukket mot Valencia i et helspansk oppgjør. Benfica spiller mot Juventus i den andre semifinalen.

Sevilla og Benfica spiller hjemmekamper først, mens Valencia og Juventus får fordelen av hjemmebane i de avgjørende returkampene.

Vinneren av Sevilla - Valencia blir «hjemmelag» i finalen i Europa League. Hvis Juventus slår ut Benfica blir de altså «bortelag» i finalen på sin egen stadion, som er finalearena.