STØTTER SIN EKS-KOLLEGA: Manchester United-manager José Mourinho møtte i dag opp med Claudio Ranieris initialer CR på pressekonferansen i solidaritet. Foto: NTB Scanpix
STØTTER SIN EKS-KOLLEGA: Manchester United-manager José Mourinho møtte i dag opp med Claudio Ranieris initialer CR på pressekonferansen i solidaritet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho møtte opp med «CR» på brystet og kritiserte spillere:
- Vanskelig å akseptere

Manchester United-manager José Mourinho med ny offentlig støtte til sparkede Leicester-manager Claudio Ranieri. 

(FourFourTwo): Det kom som et sjokk på mange da Leicester-manager Claudio Ranieri fikk sparken i går - 297 dager etter at han ledet revene til ligagull i Premier League.

I går kom Manchester United-manager José Mourinho med en ektefølt støtteerklæring til Ranieri på Instagram:

- Engelsk mester og årets manager i FIFA sparket. Slik er den nye fotballen, Claudio. Fortsett å smile, min venn, ingen kan slette historien du skrev.

Mourinho fikk selv sparken sju måneder etter at han ledet Chelsea til et etterlengtet ligagull. Han mener det er dypt urettferdig at Ranieri fikk samme behandling.

På dagens pressekonferanse, før søndagens ligacupfinale mot Southampton, dukket Mourinho opp med initialene CR på t-skjorta. Det var for å hedre Claudio Ranieri.

- Det er initialene til navnet hans. Det er min hyllest til en som har skrevet den vakreste historien i Premier League, sa Mourinho på pressekonferansen.

Portugiseren mener også at Ranieri «fortjener å få Leicesters stadion oppkalt etter seg» og at denne sparkingen er «vanskelig å akseptere».

- Jeg trodde at da jeg fikk sparken forrige sesong, som regjerende mester, at det var stort og negativt, men nå vet jeg at det var småtteri i forhold til det som skjer med Claudio. Så det jeg skrev på Instagram er en hyllest, det som står på t-skjorta mi er det samme og jeg tror ikke han trenger mer hyllest for ingen kan ta fram ham det han gjorde, sier United-manageren, som også brukte tiden på å kritisere Leicester-spillerne som han kaller «egoistiske».

- Sesongen startet sannsynligvis med den typiske egoismen, folk som tenker på nye kontrakter, folk som tenker på å forlate klubben, folk som tenker på mer penger, og folk som har glemt hvem som hjalp dem å nå et visst nivå. Men dette er ikke bare fotball. Jeg tror det er et bilde på vår verden, kanskje din verden også, sier Mourinho.

The Times skrev blant annet tidligere i dag at Ranieri hadde mistet garderoben og at spillere ønsket ham bort. Flere spillere skal ha uttrykt bekymring i et møte med klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha.

- Dersom noen av historiene jeg leser er sanne eller bare har litt sannhet i seg, er det vanskelig å finne ord som rettferdiggjør det, sier Mourinho.

Ligacupen mot Southampton spilles forøvrig søndag 18.00.